Yalçın: Ya kardeşim nesi var bu ülkenin

Yalçın: Ya kardeşim nesi var bu ülkenin

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Anayasa son derece önemli. Bu ülkenin toparlanamamasının altındaki temel düğüm noktası orası"

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Anayasa son derece önemli. Bu ülkenin toparlanamamasının altındaki temel düğüm noktası orası." dedi.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi'nin düzenlediği il divan toplantısına katıldı.

Bir süre önce 1 milyon üye kampanyası başlattıklarını anımsatan Yalçın, "Şu anda 960 bin civarında üyemiz var. Birler bin oluyor. Yan yana gelerek bereketi ve heybeti oluşturuyor. Onun için ülkedeki iklim değişiyor. Yoksa üniversitelerinizde şu an otobüsler kalkacak, Cumhuriyet mitinglerine zorla götürülecektiniz. Gitmemek gibi bir keyfiniz yok. Ordu göreve pankartının altında rektörlerle hocalar yürüyecekler. İçleri sızlasa bile kendilerine verilen görevleri yerlerine getireceklerdi. Bu iklimi değiştiren sizlersiniz." diye konuştu.

Son günlerde herkesin anayasa değişikliğini konuştuğunu belirten Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasa tartışması niye bu kadar önemli. Bütün millet anayasa konuşuyor. 'Ya kardeşim nesi var bu ülkenin. Anayasa niye bu kadar önemli?' diye bazı insanların hayıflandığını görüyoruz. Çünkü işin mihenk noktası orası. Anayasa son derece önemli. Bu ülkenin toparlanamamasının altındaki temel düğüm noktası orası. Anayasadan kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Her bir buçuk yılda bir hükümetin düştüğü bu ülkede, 28 yıl içinde 27 hükümet görmüş olmamızın altındaki temel neden sistemin anayasal zeminin kurgulanırken yanlış kurgulanmasından ya da vesayet odaklarının kendi işlerine yarayacak şekilde kurgulanmasından kaynaklı. Ülkenin toparlanamamasının altındaki neden bu. Bu ülke toparlanıyorsa 3,5 döneme borçlu. Menderes dönemi, Özal dönemi ve bugünkü siyasal iktidarın peş peşe gelen istikrar dönemi. Allah rahmet etsin Erbakan Hoca'nın zekat miktarı yaptığı hükümetler dönemine borçlu. Meclis 5,5 ay 114 tur yaptı da bu ülkede cumhurbaşkanını seçemedi."

İstanbul Valiliğine 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için başvurduklarını anlatan Yalçın, "İstanbul Valiliği kanunun değiştiğini ve orada kutlama yapılamayacağını bildirdi. Biz de 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta kutlayacağız." diye konuştu.

Programa Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Memur-Sen üyeleri katıldı. Yalçın'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.