Yeni Meclis Eğitim Sorununu Öğretmensiz Mi Çözecek?

Yeni Meclis Eğitim Sorununu Öğretmensiz Mi Çözecek?

Yeni Meclis Eğitim Sorununu Öğretmensiz Mi Çözecek?

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi önemli bir kavşak geçildi, siyasi partiler adaylarını açıkladı. Aday listelerinde eğitim seviyesini yükseltmekle övünen partilerin eğitimcileri meclise taşıma noktasında oldukça cimri davrandıkları görülmüştür. Pek çoğu seçilemeyecek sırada olmak üzere yalnızca %1-5 aralığında aday gösterilen eğitimcilerin bir kısmı da akademisyendir. Öğretmen kökenli olup seçilebilecek olan vekil sayısının eczacı, mimar, esnaf, çiftçi sayısının altında kalacağı anlaşılmıştır.

Öğretmen listesinde olup yıllardır sınıfa girmemiş, Sayın SENDİKACILAR da hangi şapkalarıyla mecliste olacak, ayrıca tartışma konusu. Adalet ve Kalkınma Partisi Listesine eğitmen-öğretmen ayrımına gidilmiş, eğitmenden kasıt anlaşılamamış olup, bir kısmı seçilemeyecek sıralarda 17 öğretmen listede yer bulmuştur, sendikal durumları ve geçmişleri ortaktır.

Cumhuriyet ve Halk Partisinde bir kısmı seçilemeyecek sırada 14 öğretmen aday görünmektedir. Sendikal geçmişlerde çeşitlilik gözlenmektedir.

Milliyetçi Hareket partisinde yalnızca 5 (beş) öğretmen aday göze çarpmakta olup sendikal geçmiş ortaktır.

Halkın Demokrasi Partisi Listesinde mesleklere yer verilmemiş olsa da ulaşabildiğimiz bilgilere göre öğretmen adayların tamamı aynı sendikaya üyedir.

Sonuç olarak;
Yeni meclis tercih ettiği adayların mesleklere dağılımı göz önünde tutulduğunda avukat, mühendis, doktor ağırlıktadır. Yeni dönem ANAYASA TARTIŞMALARINA gebedir. Eğitim 5. Sıraya bile yerleşememiş olup, eğitim sorunlarını çözme adına iddiası olan bir parti göze çarpmamıştır.

Milli Eğitim Komisyonuna, çeşitli alanlarda lisansüstü eğitim yapmış akademisyenler, sendikacılar, sınıfa on yıllardır girmemiş eski öğretmenler, eğitmenler (?) yerleşecek, sorunumuzu siyasi zeminde tartışacaklardır.

Kamudaki en kalabalık meslek grubu olduğumuz halde meclisteki temsilimizin minimal düzeyde kalmasından, seçilebilecek adayların sendika-siyaset bağlarının TESADÜFLE açıklanamayacak şekilde çakışmasından üzüntü duyuyoruz.

Ülke sorunlarından söz ederken varılan her nokta EĞİTİM ise, çözüm de EĞİTİMDEDİR. Bu gerçeği ıskalamış olan partilerin hepsine birden teessüflerimizi iletiyor, meclise girebilme şansı olan nadir sayıdaki HER BİR ÖĞRETMENİMİZE ayrı ayrı başarılar diliyoruz. Gözümüz üzerinizde, desteğimiz yanınızda olacak…

 

Cansel GÜVEN
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.