Yeni Öğretim Yılı Hepimize Hayırlı Olsun şeklinde bir başlık açmak isterdik

Yeni Öğretim Yılı Hepimize Hayırlı Olsun şeklinde bir başlık açmak isterdik

Yeni Öğretim Yılı Hepimize Hayırlı Olsun şeklinde bir başlık açmak isterdik

 Okullar Açılıyor…


“Yeni Öğretim Yılı Hepimize Hayırlı Olsun” şeklinde bir başlık açmak isterdik lakin bu deneme yılında öğretimden çok sorunlarla uğraşacağımız artık kesinleştiğinden gerçekçi olmak istedik. Bazı okulların açılamayacak denli sorunlu olduğunu, bazılarının yeni dönüştürüldüğünü, öğretmen tayinlerinin, alan değişikliklerinin tamamlanmadığını, bazı ders içeriklerinin hatta kim tarafından verileceğinin muallakta olduğunu,… biliyoruz. 

Gördüklerimizde ve öngörülerimizde yanılmış olmayı isterdik. Yeni sistemin miniklerini okula aldıktan bir hafta sonra nakilleri açarak “müjde” diye duyuran, öğretmen atamalarını öğretim yılının ilk haftalarına sarkıtan, kura ile alan-yer değiştirten, yine kura ile TTK na uzman alacağını duyuran, parlak fikre, açılıma doymayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni sürprizlerinden de endişeliyiz.

Cumhuriyet Tarihimizin öğrenci, öğretmen ve veli açısından kesinlikle en sorunlu, en deneysel öğretim yılına girerken; çözümlerin ancak öğretmenler odasında yaratılabileceğine inanıyoruz. Yeter ki, güncel ve kişisel çıkarlar yerine kalıcı ve kitlesel olanı gözetelim, örgütlü hareket edelim. Bizler yurttaş yetiştiren, toplumu eğitenleriz. 

İçinde bulunduğumuz koşullara, saçma sapan dayatmalara, bilimselliğine inanmadığımız saçmalıklara rağmen sınıflara girerek, çocuklarımız ve ülkemiz geleceği için en doğrusunu-güzelini yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran ve yücelten Mustafa Kemal Atatürk ve tüm başöğretmenlerimizin izinden geleceği aydınlatmaya devam edeceğiz… 

Anadolu Eğitim Sendikası MYK ve Teşkilatları Adına
Cansel GÜVEN
Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.