Zamlar arka arkaya gelirken memur maaşları ne olacak?

Zamlar arka arkaya gelirken memur maaşları ne olacak?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Madem yılın ortası bile gelmeden bütün ekonomik planlar değiştirilebilmektedir, öyle ise memur ve emeklilere ilişkin maaş artış planları da değiştirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 1,82 olduğunu anımsatarak, söz konusu oranın yıllık enflasyon hedefinin tutmayacağını gösterdiğini iddia etti.
Gelecek dönemde mali planda yer alan makro ekonomik tahminlerin yeniden gözden geçirilerek revize edilmesinin söz konusu olacağını ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

"2016 yılı için memurlara verilen zammın içerisinde 2015 yılı enflasyon farkının değiştirilmesinden kaynaklı olarak yaşanan yüzde 1,8'lik fark olduğu da hesaba katıldığında, hem bu yıl için öngörülen yüzde 6+5 hem de 2017 yılı için planlanan yüzde 3+4'lük maaş artışlarının enflasyona yenik düşeceği bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bu dönemde alınacak enflasyon farkı da maaşların gerçek anlamda artmayacağı, yalnızca enflasyon artışına paralel olarak yükseleceği anlamına geliyor. Dolayısıyla memur ve emeklilerimizin maaşlarındaki gerçek artış 2016 ve 2017 yıllarında sıfır olacaktır. Bundan önce de defalarca görülmüştür ki ekonomik planlar, tutmayınca revize edilmekte ve birçok kuruma ek kaynak sağlanmaktadır. Madem yılın ortası bile gelmeden bütün ekonomik planlar değiştirilebilmektedir, öyle ise memur ve emeklilere ilişkin maaş artış planları da değiştirilmelidir."

AA


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.