2017 Öğretmen atama sonuçları ne zaman belli olacak? Açıklandı...

2017 Öğretmen atama sonuçları ne zaman belli olacak? Açıklandı...

Binlerce öğretmen adayı gözünü 2017 öğretme atamasına çevirdi. Peki öğretmen ataması ne zaman olacak? İşte 2017 MEB öğretmen atamaları ile ilgili detaylar...

Öğretmen atamaları ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ederken, atamaların ne zaman yapılacağı ise büyük merak konusu oldu. MEB'in yayımladığı öğretmen atama takvimine göre, 90 alanda, 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. 20 bin öğretmen için ön başvurular ise 15 Mart'ta başlayacak. Peki öğretmen atama sonuçları ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?

Habertürk yazarı Lütfi Erdoğan haberine göre söz konusu öğretmen atamalarının eğitim öğretimin sona erdiği Haziran ayında yapılması öngörülüyor. Bu bağlamda atamalar Anayasa değişikliği referandumu sonrasına kalacak. Ayrıca Haziran ayında ataması yapılacak öğretmenlere hizmet içi eğitim ve yeni müfredat eğitimi verilecek.

2017 Öğretmen ataması hangi branşlarda yapılacak?

MEB'in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok sınıf öğretmenliğine alım yapılacak. 2 bin 193 kontenjanla İngilizce, 2 bin 143 kontenjanla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile bin 835 kontenjanla İlköğretim Matematik öğretmenliklerine atamalar yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.