Bazı Öğretmenler Bu Ay Yarım Maaş Alacak!

Bazı Öğretmenler Bu Ay Yarım Maaş Alacak!

MEB'de görev yapan bazı öğretmenlere bu ay yarım maaş ödenecek.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2016 yılında çıkarılan KHK ve aynı yaz çıkarılan MEB Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile bu zamana kadar 3 atama döneminde yaklaşık 39 bin 100 sözleşmeli öğretmen istihdam etti.

 Sözleşmeli öğretmenlerin istihdamı ve çalıştırılmasına dair usül ve esaslarda bu öğretmenlere yıllık sözleşme imzanması gerektiği maddesine yer verilmişti. Bir çok il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelerini 31/12/2017 tarihine kadar yaptı ve 1 Ocak 2018 itibariyle bu öğretmenlerin sözleşmeleri yenilenecek.

 Hal böyle olunca ve devlet memurlarına maaşlar peşin ödendiği için bazı il ve ilçe MEM'ler sözleşmeli öğretmenlere 15-31 Aralık 2017 tarihleri arasını kapsayan ödeme yapacak. Bazı il ve ilçe MEM'ler ise tam maaş ödeyecek. Bu durum tamamen Milli Eğitim Müdürlüklerinin elinde olan bir durum.

 Geçtiğimiz yıl yarım yatan maaşlarla sözleşmeli öğretmenler mağdur edilmişti. Bu yıl mağduriyet boyutu ne kadar olacak şu an için bilinmiyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.