Bir babadan, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarına veryansın...

Bir babadan, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarına veryansın...

Milli Eğitim Bakanlığınca sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları açıklandı. Ama sonuçlar herkesi mutlu etmedi. İşte sonuçlara itiraz eden bir babanın veryansını...

"Sn. Güçlü; Öğretmen atama sorunlarına duyarlılığınız nedeniyle size yazma gereğini hissettim. Ben bir öğretmen babasıyım. Çocuğumu taşrada ne şartlarda okuttuğumu Allah biliyor. Bugün mülakat sonuçları açıklandı. Beni üzen nokta şu, 60 puan alamayan tercih yapamıyor. Yaklaşık 3 ay önce önemli bir kaynaktan mülakatta güvenlik tahkikatında bir sorun çıkmazsa kpss puanının aynısı verilecek haberini duymuştuk. Nitekim bugün de bu doğru çıktı.Yani tahkikatında sorun çıkana kpss puanı 90 da olsa 60’ın altında verilmiş, tahkikatta sorun çıkmayana kpss puanının aynısı verilmiş. Yani 76.6 ise bir üst 77 ye, buçuk altı ise ,yani 76.4 ise 74 e ayarlanmış olduğu görüldü.Şimdi sorum şu 60 mülakat puanı almayan tercih yapamıyor ise ve kpss puanının aynısı mülakat puanı olacak kararı alınmışsa neden o zaman bir çok branştan 54,56,57 taban puanına kadar mülakata çağrıldılar. Yazık deği lmi her yerde mülakat merkezi yoktu, insanlar köylerinden, kasabalarından hatta illerinden kalkıp mülakat merkezlerine umutla geldiler. Ben şahsen imkansızlıklar içinde çocuğuma takım elbise alma masrafına dahi girdim. Yazık değil mi o zaman 60 KPSS puanının altında olanları mülakata çağırmasaydınız. Benim hakkımı helal etmem mümkün mü? "

EĞİTİM AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.