BU ÖĞRETMENLERE İKİ YILA BİR KADEME VERİLMELİDİR

BU ÖĞRETMENLERE İKİ YILA BİR KADEME VERİLMELİDİR

TÜRK EĞİTİM-SEN: KADROYA GEÇEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İKİ YILA BİR KADEME VERİLMELİDİR.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına 2016 yılında sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenler, üç yıllık zorunlu çalışma süresini tamamlayarak görev yaptıkları kurumlara kadrolu öğretmen olarak atanmışlardı. Kadrolu olarak ataması yapılan bu öğretmenlere ise sözleşmeli olarak çalıştıkları sürelere karşılık iki yıla bir kademe ilerlemesinin verilmediği yönünde Sendikamıza bilgiler gelmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 64. maddesinde iki yıla bir kademe verilmesi düzenlenmiş, bu düzenlemeye göre kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan devlet memurlarına her iki yılda bir kademe ilerlemesinin verileceği ifade edilmiştir. Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılan öğretmenlerin ise kadroya aktarımlarına ilişkin düzenlemeler 652 sayılı KHK ile yapılmış ve mezkur KHK’nın Ek-4. maddesinde sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında geçirilen hizmet sürelerinin, kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirileceği ifade edilmiştir. Mezkur KHK hükmü uyarınca sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe ataması yapılan öğretmenlerinde iki yıla bir kademe uygulamasından yararlanması gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda Bakanlığınız bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken kadroya geçen öğretmenlerin iki yılda bir kademe ilerlemesinden yararlandırılmasını talep ettik.

TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.