Çözüm Sözleşmeli Öğretmenlik Mi?

Çözüm Sözleşmeli Öğretmenlik Mi?

Doğuda öğretmenleri tutmanın çözümü sözleşmeli öğretmenlik mi?

Doğuda öğretmenleri tutmanın çözümü sözleşmeli öğretmenlik mi? Farklı bir çözüm yolu bulunabilir miydi?

Bakan Yılmaz'ın sözleşmeli öğretmenlikle ilgili açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Yeni atama sistemine göre Ağustos değil Şubat ayını bekleyecek olan öğretmenlere bir yeni kötü haber daha geldi.

Şubat ayında atanacak öğretmenler özellikle doğu illerine ve öğretmenlerin tercih etmeyeceği illere sözleşmeli olarak gönderilecek; ataması yapılan öğretmenler 5 yıl sözleşmeli ve 3 yıl kadrolu olmak şartıyla 8 yıl o ilde kalacaklar.

Peki öğretmenleri o bölgede tutmanın başka bir yolu bulunamaz mıydı?

Önceki dönemlerde ve Bakan Nabi Avcı döneminde o bölgelerde çalışan öğretmenlere teşvik verileceği belirtiliyordu. Bunun daha yüksek maaşla veya sunulacak ek imkanlarla yapılması planlanıyordu. Fakat Bakan Yılmaz'ın gelişiyle bu fikirden vazgeçildi ve sözleşmeli olarak öğretmenleri 8 yıl orada tutma kararı alındı.

Konuyla ilgili doğru karar mı verildi yoksa teşvik fikri daha mı uygun olurdu, konuyu öğretmenlerimizin takdirine bırakıyoruz.

Mebpersonel.com olarak görüşlerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.