Her İki Öğretmen de Sözleşmeli ise Eş Tayini Olur mu?

Her İki Öğretmen de Sözleşmeli ise Eş Tayini Olur mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayini nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) 667 sayılı KHK ve Ağustos/2016 tarihli Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile bundan sonra istihdam tipini sözleşmeli olarak değiştirdi. 2016 yılı Ekim döneminde 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin ataması gerçekleşti.

Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili merak edilen onlarca konu var. En çok merak edilenlerden biri ise aile birliği durumu ve eş özrü tayini. 

MEB'de veya herhangi bir devlet kurumunda KADROLU olarak görev yapan memur/öğretmen sözleşmeli öğretmene tabi olmak durumunda. Bu konuda yönetmelik ve bakanlığın açıklaması oldukça net.

Örneğin: Ankara'da kadrolu olarak görev yapan bir öğretmen, Şırnak'ta sözleşmeli olarak görev yapan diğer öğretmenin yanına eş durumu tayini ile gidebiliyor fakat sözleşmeli öğretmen kadrolu öğretmenin yanına gidemiyor.

Peki evli veya evlenmeyi düşünen öğretmenlerden her ikisi de sözleşmeli ise ne olacak?

Sözleşmeli öğretmenler hiç bir şekilde yer değişikliği yapamadığı için sözleşmeli öğretmenler kadrolya geçirilinceye kadar eşlerin bir araya gelmesi şu anki düzenlemeye göre mümkün değil.

Dolayısıyla aile planlaması yapan veya yapacak olan sözleşmeli öğretmenlerin bu hususu dikkate almaları elzemdir.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.