İlk Atanan Sözleşmeli Öğretmenler 2,5 Yılını Dolduruyor

İlk Atanan Sözleşmeli Öğretmenler 2,5 Yılını Dolduruyor

2+1 veya 3+1'den ne haber?

 MEB, 2016 yılında çıkarılan KHK ve yönetmelikle sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. 2016 yılından bu  yana sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıllık sözleşmelilik süresi ve illerarası tayin için 2 yıllık bekleme süresinin fazlalığı bir çok tartışmaya neden olmuştu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda 4+2 olarak bilinen sözleşmeli öğretmen sisteminin 3+1'e indirileceği müjdesini vermişti. Öte yandan bakanlık kanadından bu sürenin 2+1'e düşürülebileceği sinyali verilmişti.
 

 Bu açıklamaların ardından haftalar geçmesine rağmen sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için resmi bir çalışma yapılmadı. İlk atanan sözleşmeli öğretmenler de yaklaşık 3 hafta sonra 2,5 yıllık hizmet sürelerini tamamlamış olacak.

 Sözleşmeli öğretmenler Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanından 2+1 sistemini, hiç olmazsa 3+1 sistemini kanunlaştırılması için çalışma yapılmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.