İlk Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadrolu Olma Kararnameleri

İlk Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadrolu Olma Kararnameleri

2016 yılının ekim ayında taması yapılan yaklaşık 18 bin 500 sözleşmeli öğretmenin kadrolu öğretmen olmasına dair kararname hakkında...

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2016 yılında çıkarılan KHK ve yönetmelik ile sözleşmeli öğretmen atamaya başlamış ve 4+2 olarak bilinen sözleşmelilik ve sonrasında çalışılması gereken süre 3+1'e düşürülmüştü. Yeni düzenleme ile 3 yıl çalışan sözleşmeli öğretmene kadro verilecek ve kadro verilen öğretmen 1 yıl daha çalışacak.

 10 Ekim 2016 tarihinde ataması gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin 3 yıllık çalışma süreleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Edinilen bilgilere ve bazı iddialara göre bakanlık 31 Ekim 2019 tarihine kadar bu öğretmenlerin kadrolu olmalarına dair kararnameyi illere ve ilçelere gönderecek.

 Fakat, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmeliğin ilgili maddesine göre sözleşmeli öğretmenler 3 yılını tamamladıktan sonra kendi istekleri ile öğretmen kadrolarına atanabiliyor. Dolayısıyla 3 yılını tamamlayan veya tamamlamak üzere olan sözleşmeli öğretmenlerin okul/kurum müdürlüklerine öğretmen kadrosuna alınmaları için dilekçe yazması gerekiyor.

 İlk sözleşmeli öğretmenlerin 3 yılı dolmasına rağmen kadro verilmesinin geciktirilmesi de sözleşmeli öğretmenler arasında huzursuzluk yaratıyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.