İlkatama Ön Başvuru Ekranı Bugün Açılıyor

İlkatama Ön Başvuru Ekranı Bugün Açılıyor

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmenlik alımında ilk atama ön başvuru ekranını bugün, gün içerisinde açacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 8 Ağustos'ta başlattığı 15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimini 10 Ekim 2016 tarihinde sonuçlandıracak. Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS) ile gerçekleştirilecek olan atamalarda Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi(ÖABT)'ne katılmayan atama bekleyen öğretmenlerin ön başvuruları alınmış ve mülakat işlemleri gerçekleştirilmişti.

 Şimdi sıra ÖABT sınavı olan yani KPSS P121 puanı ile ataması yapılacak öğretmenlere geldi. KPSS P121 puanı ile ataması yapılacak yaklaşık 12 bin öğretmen için Milli Eğitim Bakanlığı ön başvuru işlemleri bugün başlıyor. Ön başvuru işlemleri 3 gün sürecek ve 9 Eylül'de mülakat illeri açıklanacak. Mülakatlar ise bayramdan sonra 19-27 Eylül tarihleri arasında MEB'in belirlediği 18 ilde gerçekleşecek.





(Başvuru sayfası açıldı)

15000 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİNDE ÖN BAŞVURU VE MÜLAKAT TAKVİMİ

5-8 EYLÜL: ÖN BAŞVURU İŞLEMLERİ
9 EYLÜL: MÜLAKAT İLLERİ, TARİH VE SAAT AÇIKLANMASI
19-27 EYLÜL: MÜLAKATLAR
28 EYLÜL: SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ İLANI
28-30 EYLÜL: SÖZLÜ SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
3 EKİM: SONUÇLARA İTİRAZIN SONUÇLANDIRILMASI
4-7 EKİM: ATAMA TERCİHLERİNİN ALINMASI
10 EKİM: 15000 ÖĞRETMEN ATAMASININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

 Atama bekleyen öğretmenlerin ön başvuru işlemlerini kılavuzda belirtildiği gibi 8 Eylül 2016 mesai bitimine kadar gerçekleştirmesi gerekiyor. Ön başvuru işlemlerini yapmayan adaylar mülakatlara çağırılmayacak ve atanma şansları olmayacak. Bu konuda zaman aralığının da kısıtlı olması sebebi ile atama bekleyen öğretmenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.