Maliye Bakanı'ndan 15 Bin Atama İzni Daha Bekleniyor

Maliye Bakanı'ndan 15 Bin Atama İzni Daha Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'ndan öğretmen atama izni bekliyor.

  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2 Eylül 2016 tarihinde yaptığı açıklamada 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıklamıştı. Bakan Yılmaz'ın açıklamaları doğrultusunda 10 Ekim'de 15 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Fakat geriye kalan 15 binlik kısım için ise Maliye Bakanlığı'ndan izin gerekiyor. Bakan Yılmaz, bu taleplerinin sözlü olarak iletildiğini ve atamaların yapılacağını açıklamıştı.

 Bakan Yılmaz'ın 2 Eylül tarihli açıklaması şöyle:  "Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz ki yeni eğitim, öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın."

 Bu bağlamda 14 gün geçmesine rağmen Maliye Bakanlığı'ndan resmi izin çıkmadı veya çıkan izin kamuoyu ile paylaşılmadı. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakın bir zamanda açıklama yapması veya yeni atama için duyuruya çıkması bekleniyor.

 Son günlerde bazı web sitelerinde ve sosyal medyada Kasım-Aralık döneminde atama olmayacağına dair gerçeği yansıtmayan haberler yer almaktadır. Bu haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir. Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları ortadadır.

 2017 yılı Şubat ayına kadar 2016 KPSS/ÖABT puanı ile 30 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilecektir. Özellikle bu süreçte atama bekleyen öğretmenlerin tekrar atama olmaması yönünde çıkan haberleri ciddiye almamaları önem arz etmektedir. Sayın bakanın bu konudaki açıklaması gayet somut ve nettir.

 Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.