Mülakat Mağdurlarına Ek Kontenjan

Mülakat Mağdurlarına Ek Kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen ataması için mülakattan vazgeçtiği konuşulurken mülakat mağdurlarına ek kontenjan verilmesi neden gündeme gelmiyor?

 Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl çıkarılan KHK ve yönetmeliklerle mülakat yolu ile sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. Önümüzdeki ay yapılacak atama ile MEB'de 40 bin sözleşmeli öğretmen olacak ve bu öğretmenler mülakat sistemi ile atanmış olacak.

 Geçtiğimiz günlerde öğretmenlikte mülakatın kaldırılacağı haberleri yer almış, sendika başkanları da kaldırılacağı yönünde sinyaller vermişti. Şu an için MEB'den resmi bir açıklama yok fakat sözleşmeli öğretmen atamasında mülakat sisteminin kaldırılacağı düşüncesi ağır basmaktadır. 

 Mülakatın kaldırılacağını kabul edersek, mülakat sebebiyle ataması yapılamamış olacak öğretmenlerimiz için bakanlığın ek sözleşmeli öğretmen kadrosu açması elzemdir. Son atama ile birlikte güvenlik soruşturmasından geçebilecek ve KPSS puan üstünlüğüne göre ilgili branşta toplam kontenjan kapsamında olan öğretmenlerimiz atanmalıdır. Bu sayının son atamadan sonra çok fazla olacağını tahmin etmiyoruz.
 

 MEB, 6-7 bin civarında kontenjan açarak ya da KPSS puan üstünlüğüne göre ataması yapılacak olup da mülakat sebebiyle ataması yapılmamış öğretmenlerin tamamının atamasını gerçekleştirmelidir. Bu durumda mülakattan üst üste düşük puan alan adaylar için bakanlığın tutumu çok olumlu olmayabilir fakat mağduriyetler minimize edilmiş olur ya da sıfır düzeyine oturur.
 
 Bu anlamda, bakanlığın önce mülakat kalktı mı? sorusuna cevap vermesi ve daha sonra Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile koordinasyonlu çalışıp mağduriyetleri giderme adına 2016 KPSS puanı geçerli olmak kaydı ile en az 5 bin ek sözleşmeli öğretmen atama kadrosu açmalıdır.

 Süreci yakından takip edip siz değerli atama bekleyen öğretmenlerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.