Şehit ve gazi yakını memura öğretmenlik yolu açıldı

Şehit ve gazi yakını memura öğretmenlik yolu açıldı

Şehit ve gazi yakını memura öğretmenlik yolu açıldı

Olağanüstü Hal Kapsamı'nda önceki gün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de 2 bin 219 öğretmen ihraç edildi. Daha önceki KHK'larla ihraç edilen öğretmen sayısı ile birlikte ihraç edilen öğretmenlerin sayısı 30 bin 382 oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluşan öğretmen açığını doldurmak için yeni ve farklı yöntemi de devreye soktuğu öğrenildi. Bakanlık 3753 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın geçici 15. maddesini dayanak göstererek kurumlar arası naklen atama yoluyla öğretmen alımı yapacağı ortaya çıktı.

Görev yerlerini Valilikler belirleyecek

Bakanlık, başvuran adaylar içinden 2014 sonrası memuriyete atanan ve asaleti tastik olan memurlardan formasyonu olanları illerdeki durumu değerlendirerek boş olan kadrolara atayacak. Adaylar 2 Kasım'a kadar başvurabilecek. Adaylar başvurularını valiliklere yapacak. Adayların başvuruları ön başvuru olarak kabul edilecek ve gerekli kriterleri taşıyanlar sınavsız olarak boş olan kadrolara yerleştirilecek.

Aday olan memurlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan linkten başvurularını yapabilecek. Başvuru formunun çıktısını alan memurlar istenilen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Şartları taşıyan memurların öğretmen olarak atanması halinde öğretmenlik mesleğini yapıp yapamayacaklarına dair sağlık kurulu raporu da istenilecek. Memurlardan atanması yapılanlardan çalıştığı kurumundan muvaffakatname alması istenilecek. Atamalar bakanlığın ihtiyaca öncelikli olan illere göre adayların tercihleri ve hizmet süresi üstünlüğüne göre il milli eğitim emrine yapılacak. Öğretmenlerin görev yerlerini ise valilikler belirleyecek.

Aranan şartlar

Başvuruda bulunan adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartların yanı sıra şu şartlar aranıyor:

- Herhangi bir kamu kuruluşuna Temmuz 2014 ve daha sonraki bir tarihte atanmış ve halen görev yapıyor olmak.

- Başvurunun son günü başvuran kişinin devlet memurluğundaki adaylığının kaldırılmış olması gerekiyor.

- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararlara uygun olacak.

- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği ve Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı sertifikasına sahip olmak.

- Yurt dışında eğitim alanların ya da pedagojik formasyon sertifikasını yabancı kuruluşlardan alanların denkliklerinin olması.

VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.