Sözleşmeli Öğretmen  Maaşı Ve Şartları Nasıl Olacak?

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ve Şartları Nasıl Olacak?

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ve Şartları Nasıl Olacak? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 Şubat’ta sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıkladı.

Sözleşmeli Öğretmen  Maaşı Ve Şartları Nasıl Olacak?  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 Şubat’ta sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıkladı. 
 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 Şubat’ta sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıkladı. Yeni dönemde sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak ve 5 yıl doğu ve güneydoğuda öğretmenler çakılı olacak.   Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen,  maaş +  tazminat + ek ders + nöbet ücreti durumuna göre 4-5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

Sözleşmeli Öğretmenliğin Amacı Nedir? Doğu ve Güneydoğu’da çalışan öğretmen, 1 yıl sonra özür grubu tayiniyle farklı illere tayin istemektedir. Dolayısıyla belli bölge ve illerde öğretmen açığı sabit kalmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlikle birlikte öğretmen 5+3 yıl belli bir bölge ve ilde tutulacaktır. Aynı sorun başka kurumlarda da ortaya çıkmaya başladı. Diğer kurumlar da ilerleyen dönemde MEB’in uygulayacağı yöntemi deneyeceklerdir.   Bakan Yılmaz'ın dünkü ve önceki açıklamalarına binaen sözleşmeli öğretmenlik şu şekilde olacak veya olması tahmin ediliyor:

1. Maddi olarak kadrolu öğretmenlerden hiç bir farkı olmayacak(Maaş-Ek Ders-Yetiştirme Kursu-Eğitim Ödeneği-AÖF/ÖSYM vb. sınavları gözetmenlikleri)

2. Bakanlık tarafından ataması yapılan öğretmenin her yıl(5 yıl boyunca) sözleşmesi yenilenecek.

3. Sözleşmenin yenilenmeme ihtimali olacak, ilgili öğretmenin performansını bakanlık beğenmezse görevden atabilecek.

4. Sözleşmeli öğretmenler 657 sayılı devlet memurları kanununa göre tam olarak korumada olmayacak, her an meslekten kolayca çıkarılabilecek.

5. 5 yıllık sözleşmeli öğretmenlik görevinde bulunan öğretmenler, yine bazı değerlendirmeler sonucunda kadroya alınacak. MEB, yine 5 yıldan sonra ilgili öğretmenin MEB ile ilişiğini kesebilecek.

6. 5 yıl içerisinde ilgili öğretmenin MEB ile ilişiği kesilmez ve kadroya alınırsa bulunduğu ilde 3 yıl daha görev yapacak ve il içi tayinle başka köy/kasaba/ilçe veya il merkezine geçiş yapabilecek.

7. Öğretmenler 8 yıl boyunca sağlık durumu, eğitim durumu, güvenlik sebebi, eş durumu gibi nedenlerle görevlendirme dahil hiç bir suretle atandığı okuldan başka bir yerde görev yapamayacak. Kısacası öğretmenler 8 yıl boyunca diken üzerinde olacak. Her an bakanlıkla ilişiklerinin kesilme tehlikesi ve buna bağlı yönetici/müdür baskısı ihtimali ile zor şartlarda görevlerini ifa etme durumunda kalacak. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına bakanın açıklamaları kapsamında 2017 yılının Şubat ayında geçilecek.   2017 yılının Şubat ayında yapılacak öğretmen atama kadro sayısının ise 2017 yılının Ocak ayının ortalarında belli olması bekleniyor.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.