Sözleşmeli Öğretmen Müdüryasası

Sözleşmeli Öğretmen Müdüryasası

Sözleşmeli Öğretmen Müdüryasası

Kapsam:

MEB okullarında kadrolu öğretmen olmaları için çeşitli hakları ve özgürlükleri göz göre göre ellerinden alınmış, ayaklarını denk alsınlar diye devkendilerine kaldıramayacakları ya da ağırlarına gidebilecek birtakım ödevler ve sorumluluklar yüklenmiş sözleşmeli öğretmenleri kapsar.

Amaç:

Sözleşmeli öğretmenleri; sözleşmeli öğretmen tezgahında ılımlı, istendik, ortalama, düz kadrolu öğretmen kıvamına getirerek okulları azıcık aşım, ağrısız (kaygısız) başım hizasında idare etmek.

Dayanak:

657 DMK’deki pamuk ipliğine bağlı olan sözleşmeli istihdam şekli, statüsü ya da rejimi.

‘Kadrolu öğretmenin başını sözleşmeli iken ezeceksin, sözleşmeliyi dövmeyen sözleşmeli kadrolu olunca dizini döver.’ gibi atasözlerimizden güç ve cesaret toplamaktadır.

Tanımlar:

Sözleşmeli Öğretmen: Kadrolu öğretmenliğe geçmeden evvel başı ezilen, gözdağı verilen, ‘pamuk ipliğine bağlısın!’ tehditleri yapılabilen kadrolu öğretmenlik için çeşitli haklarını ve özgürlüklerini bedel olarak ödemiş olan öğretmen tipidir ya da emir eridir.

Okul Müdürü: Sözleşmeli öğretmeni, sözleşmeli istihdam tipi ile eğiten lider ve önder ruhlu başkomutandır. Ali kıran baş kesen ya da dediğim dedik çaldığım düdük havasında nefes alır, sözleşmeli öğretmene nefes aldırmaz, göz açtırmaz.

Genel Hükümler

Sözleşmeliye her şey revadır.

Müdüre her şey haktır.

İçtihat (Somut Norm):

Şırnak Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Efendiler!

Sizler,  öğretmenler gününde sözleşmeli öğretmelik tezgahında öldürülen öğretmenlik ruhuna bir fatiha ve mevlit okutun bence.

SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM TİPİ İLE ÖĞRETMENLİK RUHUNU ÖLDÜRÜYORSUNUZ!

HABERİNİZ OLA!

Saygılar...

Yusuf SEVİNGEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.