Sözleşmeli Öğretmenler Adaylık İçin Mülakata Girecek Mi?

Sözleşmeli Öğretmenler Adaylık İçin Mülakata Girecek Mi?

MEB, sözleşmeli öğretmenlerin adaylıklarını kaldırmak için mülakat yapacak mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2016 yılı ekim ayında ataması gerçekleştirilen yaklaşık 19 bin sözleşmeli öğretmeni 24 Aralık 2017 tarihinde Adaylık Kaldırma Sınavı(AKS)'na almıştı. Sınav sonuçları geçtiğimiz gün MEBBİS'te açıklandı.

 Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğretmenlerin MEBBİS ekranında sözlü sınavın olabileceğine dair ibare ve sınav başarı durumunda başarısız ibaresi yer alıyordu. Konu ile ilgili olarak yapılan teknik hata sonrasında gelen yoğun sorular sebebiyle konuya açıklık getirmek istedik.
 
 24/12/2017 tarihli MEB AKS sınav kılavuzunda açıkça sınavdan 60 puan alan adayların başarılı olacağı bilgisi yer almaktadır. MEBBIS'teki teknik hata düzeltilmiştir ve sözleşmeli öğretmenlerden 60 puan ve üzeri alan öğretmenlerin adaylıkları SÖZLÜ MÜLAKAT YAPILMADAN kaldırılacaktır.

 Adayların adaylıkları mülki idare amiri tarafından kaldırılacağından bu süreç il ve ilçelere göre 2-7 hafta arasında farklılık gösterebilir.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.