Sözleşmeli Öğretmenler Bakan Yılmaz'dan 9 Aydır Sözünü Tutmasını Bekliyor

Sözleşmeli Öğretmenler Bakan Yılmaz'dan 9 Aydır Sözünü Tutmasını Bekliyor

MEB'de görev yapan sözleşmeli öğretmenlere verilen söz tam 9 aydır tutulmadı.

 Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yaz çıkan KHK doğrutusunda yönetmelik yayınlayarak sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. Sözleşmeli öğretmenlik sisteminin amacının doğu ve güneydoğu illerinde öğretmen tutmak olarak açıklanmıştı.

 O dönemde Sözleşmeli öğretmenliğe kamuoyundan oldukça sert bir tepki gelmiş ve yine aynı dönemde sözleşmeli öğretmenlerin maddi gelirleri de gündem konusu olmuştu. O zamanlar Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin herhangi bir maddi gelir farklarının olmayacağını açıklamıştı.

 Aradan 9 ay geçti fakat sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti kadrolu öğretmenlere göre oldukça daha az. Bu fark sözleşmeli öğretmenlerin aylık kayıplarının 500-600 TL'ye kadar çıkmasına neden oldu. 

 Sözleşmeli öğretmenler Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 9 ay önce verdiği sözü tutmasını ve geriye dönük haklarının hesaplanarak yasal faizi ile ödenmesini bekliyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.