Sözleşmeli Öğretmenler İçin Yeni Kanun

Sözleşmeli Öğretmenler İçin Yeni Kanun

TBMM'den sözleşmeli öğretmenler için yeni kanun veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), eski bakan İsmet YILMAZ döneminde sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. O dönemde bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl sonra kadroya geçirilmeleri öngörülmüş ve kadrodan sonra 2 yıl daha aynı yerde çalıştıkları takdirde illerarası tayin hakkı verilmesi planlanmıştı. Kamuoyunda bu 4+2 olarak bilinmekteydi.

 Geçtiğimiz aylarda 2023 Eğitim Vizyonu toplantısında Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un da katıldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşma yaptığı sırada sözleşmeli öğretmenler için halihazırda uygulanan 4+2 sisteminin 3+1'e düşürüldüğü müjdesini vermişti. Yani artık sözleşmeli öğretmenler 3 yıl sonra kadroya alınacak ve bulundukları ilde 1 yıl daha çalıştıkları takdirde, yani toplamda 4 yıl sonra, illerarası tayin hakkına kavuşacak.

 İlk sözleşmeli öğretmenler bilindiği üzere 10 Ekim 2016 tarihinde atandı. Bu öğretmenler 11-25 Ekim 2016 tarihleri arasında görevlerine başladılar. Askerlik, doğum vb. sebeplerden dolayı aylıksız izin kullananlar haricinde kalan ve 10 Ekim 2016 tarihinde ataması yapılan öğretmenlerin 3 yıllık hizmet süresi en geç 25 Ekim 2019 tarihinde dolmuş olacak.

 Dolayısıyla şu anda KHK'da belirtilen 4+2 sistemi için ya TBMM'den kanun çıkarılacak ya da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlanacak. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki bir kaç ay içerisinde muhakkak çalışma başlatması gerekiyor.

Mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.