Sözleşmeli Öğretmenlere 3+1 Yolda

Sözleşmeli Öğretmenlere 3+1 Yolda

TBMM'den sözleşmeli öğretmenlik için yeni düzenleme bekleniyor.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin çalışmaya başladığı zaman sözleşmeli öğretmenlik için gerekli düzenlemeyi tamamlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunması bekleniyor. Sözleşmeli öğretmenlere kamuoyunda 3+1 olarak bilinen yeni sistem uygulanacak.

 2023 Eğitim Vizyonu Programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3+1'lik yeni sistem, sözleşmeli öğretmenlere 3 yıllık sözleşmelilik süresi ve ardından 1 yıl kadrolu olarak çalışmanın ardından tayin hakkını verecek. Sözleşmeli öğretmenlere 3+1 sisteminin getirilmesinin eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 Halihazırdaki düzenlemeye göre ilgili KHK ve MEB'in Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmeliği uyarınca sözleşmeli öğretmenler 4 yıl sözleşmeli ve 2 yıl kadrolu olarak bulunduğu yerde 6 yıl durmak zorunda.

 Sözleşmeli öğretmenlik için konuşulan 2+1 sistemine ise sıcak bakılmadığı düşünülüyor.

MEBPERSONEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.