Sözleşmeli Öğretmenlere Asker Öğretmenlik Yolu Açılmalıdır

Sözleşmeli Öğretmenlere Asker Öğretmenlik Yolu Açılmalıdır

MEB, sözleşmeli öğretmenliğin amacına uygun davranmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yaklaşık 2 yıl önce çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameye dayanarak 2016 yılının Ağustos ayında Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına dair Yönetmelik çıkarmıştı.

O günden bu zamana kadar yaklaşık 40 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapan bakanlık, son yapılacak atama ile sözleşmeli öğretmen sayısını 65 bine çıkaracak.

Bilindiği gibi sözleşmeli öğretmenliğin amacı doğu ve güneydoğu illerinde uzun süre öğretmen tutarak eğitimin seviyesini ve kalitesini artırmak. İşte bu amaç doğrultusunda gerekli hukuki zeminin erkek öğretmenler için hazırlanması gerekiyor. 

Eski Milli Savunma Bakanı ve şu an Milli Eğitim Bakanı olan İsmet Yılmaz, bu iş için biçilmiş kaftan durumunda. Sözleşmeli erkek öğretmenler sayın bakandan sözleşmeli öğretmenlerin tamamına asker öğretmenlik çıkarılmasını talep ediyor.

Bu durumda sözleşmeli istihdam tipi amacına daha uygun hizmet etmiş olacak, doğu ve güneydoğu illerinde eğitim aksamayacak ve öğretmen sürekliliği tesis edilmiş olacaktır. 

Mebpersonel.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.