Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Tayin Hakkı Verilmelidir

Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Tayin Hakkı Verilmelidir

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenlere özür tayin hakkı verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu talebi ile ilgili zannederim bir yanlış anlama olmuş. Burada talebimiz öğretmen ya da başka iş fark etmez.'' dedi.

Türk Eğitim Sen olarak temel taleplerinin sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kökten kaldırılması olduğunu belirten İsmail Koncuk, ''bu yapılana kadar acil düzenlemeler olabilir.'' dedi. Tüm sözleşmeli öğretmenlere eşi ne iş yapıyorsa yapsın, özür grubundan zorunlu hizmet bölgelerine yer değiştirme hakkı verilmesi gerektiğini söyleyen İsmail Koncuk, ''mesele öğretmen ihtiyacı ise şu veya bu mahrumiyet bölgesinde görev yapmanın ne farkı vardır?Bu, problemi kökten çözmese de hafifletecektir.'' dedi.

KamuAjans.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.