Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Sorunu

Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Sorunu

MEB'de görev yapan sözleşmeli öğretmenler maddi açıdan kayıp yaşıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 10 Ekim 2016 tarihinde yaklaşık olarak 18 bin 500 Sözleşmeli Öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Yeni atanan öğretmenler, asıl atandıkları yerde görevlerine başladı ve 1 aydan daha fazla bir süre geçti.

Geçen süre zarfında Sözleşmeli Öğretmenlerin çeşitli mağduriyetleri oldu. Bu mağduriyetlerden bir tanesi de ek ders sorunu. Sözleşmeli öğretmenler, sözleşme metninde yazdığı üzere kadrolu öğretmenler gibi ek ders ücreti alıyor. Fakat aynı ücreti mi alıyor?

MEB'de görev yapan kadrolu öğretmenler emekli sandığına bağlı olarak çalışmaktadır. 4/B Statüsünde çalışan sözleşmeli öğretmenler ise SGK'ya bağlıdır. Sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenlerin iddialarına göre SGK, Emekli sandığına göre daha fazla kesinti yapmaktadır ve dolayısıyla sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücreti kadrolu öğretmenlerden daha az olmaktadır.

Sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücretinin kadrolulardan ders başı 1.00-1.50 TL arasında daha az olduğu iddia edilmektedir. Milli Eğitim Bakanı sayın İsmet Yılmaz'ın sözleşmeli öğretmenlerin kadrolulardan farklı olmayacağı ve maddi gelirlerinin aynı olacağı yönünde açıklaması vardır. Bu iddialar doğruysa Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma yaparak sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücretini kadrolu öğretmenlerle eşit hale getirmesi gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak yaklaşık 18 bin 500 Sözleşmeli öğretmen, bakanlıktan bu mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedir. 

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.