Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Geçiş Süreci Hızlanıyor Mu?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Geçiş Süreci Hızlanıyor Mu?

MEB, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişini hızlandıracak mı?

 Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçime gidiyor. Bilindiği gibi ülkemizdeki seçimler bir çok duruma doğrudan veya dolaylı olarak etki edebiliyor. Peki erken seçim sözleşmeli öğretmenleri etkiler mi, kadroya geçiş süreci hızlanır mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği üzere önümüzdeki yaz 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek ve bakanlığa bağlı sözleşmeli olarak çalışan öğretmen sayısı 60 bini aşacak. Bakanlık, 2016 yılında çıkarılan KHK ve Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile doğu ve güneydoğu illerinde eğitim kalitesini artırmak amacıyla sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına geçiş yapmıştı.

 Uygulama, meclis komisyonunda taslak halindeyken 3 yıl sözleşmeli + 2 yıl kadrolu olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerin atandıkları ilde 5 yıl durması öngörülmekteydi fakat bu durum 4+2 toplam 6 yıl olarak çıktı.

 Türkiye gündeminde hükümetin ve dolayısıyla bakanlığın sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş sürecini 4 yıldan 3 veya 2 yıla indirme durumu da böylece ortaya çıkmış oldu. Sözleşmeli öğretmenler, Cumhurbaşkanından bu konuyla ilgili müjde bekliyor.

 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süreciyle ilgili haberleri sitemizde bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.