Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaş Birliği Yine Sağlanamadı

Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaş Birliği Yine Sağlanamadı

İl ve İlçe MEM'ler sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarında yine birbirinden farklı hesaplamalar yaptı.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli personel olarak istihdam ettiği öğretmenlerin çilesi ve sorunları bitmek bilmiyor. İlk sözleşmeli öğretmen ataması üzerinden 10 ay geçmesine rağmen neredeyse her ilde ve her ilçede sözleşmeli öğretmenlerin maaşı farklı yatmaktadır.

 2017 yılı Ağustos ayı maaşlara bakıldığında Sendika, BES, İlksan, vergi dilimi, medeni durum gibi özellikleri aynı olan ve farklı il ve ilçelerde bulunan öğretmenler 2540 ile 2973 TL arasında maaş aldılar. Bu farklılık bazı il ve ilçelerin yanlış hesaplamaları, sözleşme brütü üzerine Temmuz zammı yansıtmamaları ve benzeri diğer sebeplerden kaynaklanmaktadır.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET EDİYORUZ!

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarını olması gerekenden farklı yatıran il ve ilçeleri, keyfi uygulama yapanları, bu öğretmenlerin haklarını çiğneyenleri bakanlığa şikayet ediyoruz.

Siz de aşağıdaki yorum kısmına haksız uygulamaları yazarak hak yiyen, doğru hesaplama yapamayan, maaşı eksik ödeyen İl ve İlçe MEM'leri yazabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.