Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

MEB'in 10 Ekimde atamasını yapacağı sözleşmeli öğretmenlerin maaş durumu ne olacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 10 Ekim'de 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yapacak. Bu sözleşmeli öğretmenlere dair bir çok konu merak edilirken maddi olanaklar ve maaş da merak edilen konular arasında yer alıyor.

 Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı ne kadar olacak? Sözleşmeli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan kadrolu öğretmenler kadar maaş alacak. Tabi ki bu en az miktar. Geçtiğimiz günlerde A Haber ve Sabah tarafından yapılan haberlere göre sözleşmeli öğretmenlere 500 TL doğu tazminatı verilmesi düşünülüyor.

 Doğu tazminatı gerçekleşirse göreve yeni başlayan bir sözleşmeli öğretmenin net maaşı 3.200 TL'yi geçecek. Bunun üzerine nöbet, ek ders ücretleri ile Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları 4.000 TL'yi bulacak.

 Öte yandan sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerin yararlandıkları her şeyden(sınav gözetmenliği vs.) yararlanabilecek. 

 Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.