Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşlarından ne haber?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşlarından ne haber?

İl ve İlçe MEM'ler sözleşmeli öğretmenlerin maaşını hala yatırmadı.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği üzere 10 gün önce yaklaşık 18 bin 500 sözleşmeli öğretmenlerin atamasını gerçekleştirdi. Atanan öğretmenlerin çok büyük kısmı atandıkları yere giderek görevlerine başladı. 

 Atamanın üzerinden 10 gün ve memurların maaş aldığı gün olan ayın 15'inden 5 gün geçmesine rağmen yeni atanan öğretmenlerin maaşları yatırılmadı. Bunun yanında eğitim öğretime hazırlık ödeneği de öğretmenlere şu an için verilmedi.

 Konu ile ilgili olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bakanlığın yayınladığı yazıya göre yeni atanan öğretmenlerin maaşları konusunda daha hassas ve hızlı davranması gerekmektedir. Bu günlerde maaşların yatırılması ve daha fazla beklenmemesi gerekmektedir.

 Öte yandan 0-5 yıl arası sözleşmeli öğretmenlerin brüt ücreti 2754 TL olarak belirlenmişti. Bu ücret ve 65 göstergeli ek tazminat ile yeni atanan sözleşmeli öğretmen maaşının 2687 TL olması bekleniyor. Yeni atanan öğretmenler ayrıca 744 TL eğitim öğretime hazırlık ödeneği alacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.