Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarına İtiraz Dilekçesi

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarına İtiraz Dilekçesi

Eğitim-Sen Tarafından Hazırlanan Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarına İtiraz Dilekçesi Örneği

(Sözlü sınav komisyonu kurulan iller; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van)

…...………….. SÖZLÜ SINAV KOMİSYONU’NA

Gönderilmek Üzere

……………………….. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURU VE ATAMA DUYURUSU’nun “Başvuru” başlıklı, 2.4.maddesinde: “Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil ( İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecektir.” düzenlemesine,

Duyurunun “Sözlü Sınav” başlıklı 7.5 maddesinde, “Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.” düzenlemesine yer verilmiştir.

Atamalar” başlıklı 10. maddesinde ise;

10.1 Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

10.2. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.” Şeklindedir.

KPSSP (10/120/121) puan türünde ….. puan alarak sözlü sınava girmeye hak kazandım.

14/04/2018 - 08/05/2018 tarihleri arasında MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonuçları 11/07/2018 tarihinde açıklandığında 60 puanın altında …… puan verilerek başarısız sayıldığımı öğrendim.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirmeye tabi tutulmuşlardır. Sözlü sınav esnasında başarısız sayılmama neden olacak düzeyde sayılan nitelik, bilgi ve yetenek eksikliği veya yetersizliği değerlendirmesine sebebiyet verecek somut bir durum yaşanmamıştır. Komisyon üyeleri değerlendirmelerini objektif ölçülere göre yapmış olsalar idi başarısız sayılmam mümkün olmayacaktı. KPSSP….. sınav sonucu da alanımda gerekli olan bilgiye sahip olduğumu göstermektedir. Sözlü sınav sonucu 60 puanın altıda değerlendirmem, KPSSP puanını atamayı etkilemeyecek düzeyde etkisizleştirmeye yöneliktir.

KPSSP…. de aldığım yüksek puana rağmen, başarılı bir sözlü sınav sonrası objektif ölçülere göre yapılmayan değerlendirme sonucu …. puan ile başarısız sayılmama ilişkin sonuca itiraz etme gereği doğmuştur.

Anılan nedenlerle itirazımın kabulüne, KPSSP puanımın da değerlendirilerek başarılı sayılmama ve atanmama karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. .../07/2018

AD SOYAD

İMZA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.