Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları Devam Ediyor

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları Devam Ediyor

MEB, Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarını şu günlerde gerçekleştiriyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 10 Ekim'de atamasını yapacağı 15 bin sözleşmeli öğretmen için mülakatları şu günlerde gerçekleştiriyor. Mülakatlar bilindiği üzere 18 il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.

 Mülakatlar bakanlığın öğretmen atama takvimine göre 27 Eylül'de sona erecek. 28 Eylülde ise mülakat puan sonuçları açıklanacak. Takip eden 3 gün içerisinde de mülakat sonuçlarına itirazlar alınacak.

 Öte yandan mülakat puanı esas alınarak atama yapılacak. Mülakat puanı eşitliği halinde KPSS P121 puanı geçerli olacak. Bu bağlamda KPSS puanlarının atamalar için çok önemli olmayacağı zaten kılavuzda yer alıyordu ve MEB  yetkilileri tarafından edinilen bilgilere göre KPSS sonucunun çok bir önemi yok.

 Yeni atanacak öğretmenler tercihlerini 4-7 Ekim arasında gerçekleştirecekler. 10 Ekim'de ise atamalar yapılacak. Öğretmenler göreve hemen başlayacak.

 Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.