Sözleşmeli Öğretmenlik ne zaman meclisten geçecek? Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı?

Sözleşmeli Öğretmenlik ne zaman meclisten geçecek? Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı?

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği sözleşmeli öğretmenlik tasarısında son durum ne? Bayram tatilinin araya girmesiyle sözleşmeli öğretmenlik görüşmelerine ara verildi. Peki sözleşmeli öğretmenlik TBMM'den ne zaman geçecek? Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili son durum haberimizde.

 Yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adaylarının gözü kulağı tasarı halinde bulunan sözleşmeli öğretmenlik tasarısının ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçeceği oluyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın daha önceden açıkladığı sözleşmeli öğretmenlik alımı ile ilgili çalışmalar TBMM Eğitim Komisyonunda çalışmaları devam ediyor. TBMM Eğitim Komisyonunda yapılan eleştiriler ve tartışmalar sonrası kabul edilen sözleşmeli öğretmenlik kanun taslağının ne zaman TBMM'de oylanacağı merak edilen bir konu. Ramazan Bayramı'nın araya girmesiyle birlikte yüzbinlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmenlik kanun tasarısının mecliste oylanacağı günü bekliyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik kanun taslağı ne zaman oylanacak?

Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen tutmak isteyen MEB, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını önümüzdeki günlerde aktif edecek. buna göre öğretmen alımları sözleşmeli olarak yapılarak, doğudaki öğretmen açığının giderilmesi hedefleniyor. Sözleşmeli olarak atanan öğretmen 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışacak ve 5 inci yılının sonunda tayin isteyebilecek. Böylelikle doğu ve güneydoğuya sözleşmeli atanan bir öğretmen 5 yıl boyunca tayin isteyemeyecek. 

Sözleşmeli öğretmenlik kanun tasarısı ne zaman oylanacak?

TBMM Eğitim Komisyonu tarafından kabul edilen sözleşmeli öğretmen kanun tasarısının, bayramdan sonraki hafta TBMM'de oylanması bekleniyor. Sert tartışmalar sonrası komisyonda kabul edilen sözleşmeli öğretmenlik tasarısının, TBMM'de yapılacak oylama ile kabul görmesi bekleniyor ve bundan sonraki öğretmen atamalarının buna göre yapılacağı belirtiliyor. 

Ağustos ayında sözleşmeli öğretmen ataması olacak mı?

Yüzbinlerce öğretmen adayının merak ettiği bir diğer konuda 'Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı?' sorusu oluyor. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti tarafından ağustos ayında öğretmen atamasının yapılacağı sinyalleri gelmişti. Her ne kadar MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın atamaların sadece Şubat ayında yapılacağı belirtilmesine karşın, AK Parti kanadının yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adayını mağdur etmemesi için ağustos ayında öğretmen ataması yapması bekleniyor. Ağustos ayında yapılacak öğretmen ataması sayısı ile ilgili net bir bilgi olmazken, Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki Bakanlar Kurulu tooplantısı sonrası bu sayıyı açıklaması bekleniyor. Tahmini olarak Ağustos ayında 15-20 bin öğretmenin ataması yapılacağı da belirtiliyor. İlerki günlerde atama sayısının netlik kazanacağı da söylentiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.