Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

MEB, Sözleşmeli öğretmen alımı için mülakat sonuçlarını açıkladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'nın 8 Ağustos'ta başlayan sözleşmeli öğretmen atama takviminde sona yaklaşıldı. KPSS P10 puan türünde ataması yapılacak öğretmen adaylarının mülakatları Ağustos ayı içerisinde yapılmıştı. KPSS P121 puan türünde ataması yapılacak öğretmen adaylarının mülakatları ise 19-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yine 5 bin dershane öğretmeni alımı için de mülakatlar 26-27-28 Eylül'de tamamlandı.

Bakanlık, atama bekleyen öğretmenleri 18 il merkezinde 495 komisyon ve 1485 komisyon üyesi tarafından değerlendirdi. Değerlendirmeler, daha önce yayınlanan sözleşmeli öğretmen kılavuzundaki kriterlere göre yapıldı ve adaylara mülakat puanı verildi. Mülakat puanı Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinden açıklandı. Adaylara ayrıca yazılı olarak mülakat puanları tebliğ edilmeyecek. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS P10, KPSS P121 puan türünde ataması yapılacak öğretmenlerle dershane öğretmenlerinin ataması mülakat puanına göre yapılacak. KPSS puanı, mülakat puanının eşit olması halinde devreye girecek ve mülakat puanı eşitliğinde KPSS puanı yüksek olan aday daha ön sırada olacak. 

Tercihler için Milli Eğitim Bakanlığı ilk atama ekranı olan ilkatama.meb.gov.tr adresini 4 Ekim'de adayların erişimine açacak. Adaylar 7 Ekim'e kadar tercihlerini tamamlayacak ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde onaylatacak. Atamalar ise 10 Ekim 2016 tarihinde törenle gerçekleştirilecek ve 20 bin öğretmen göreve başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI FACEBOOK SAYFAMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB ÖĞRETMEN FACEBOOK SAYFAMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.