SÖZLEŞMELİ SİSTEM İNSANİ DEĞİLDİR

SÖZLEŞMELİ SİSTEM İNSANİ DEĞİLDİR

İSMAİL KONCUK: ''SÖZLEŞMELİ SİSTEM İNSANİ DEĞİLDİR''

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmen alımında sözleşmelilik ve mülakatın devam edeceğine ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Sözleşmeli öğretmenliğin çakılı bir sistem olduğunu söyleyen Koncuk, hiçbir insani kaygı güdülmeden kurgulandığına vurgu yaptı.

Türk Eğitim-Sen’in sözleşmeli öğretmen istihdamı ile ilgili yönetmeliğe dava açtığını ve bu davanın sürdüğünü hatırlatan Koncuk, “Ucube sistem iptal edilmelidir” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Yılmaz sözleşmeli öğretmenliği överek göklere çıkarsa da, uygulamanın insani olmaktan çok uzak olduğunu kendisinin de bildiğinden eminim.

Çakılı sözleşmelilik neden insani değil? Öncelikle hangi özrü sahip olursa olsun 4+2=6 yıl atandığı yerde çalışmak zorunda. Tam çakılı sistem. 6 yıl sonra tayin isteklerinin gerçekleşeceğinin bir garantisi var mı? Yok. Özrü olmayanlar 10 yıl veya fazla aynı yerde çalışmak zorundalar.

Bu sebeple çakılı sözleşmeli sistem hiçbir insani kaygı güdülmeden kurgulanmış ucube bir uygulamadır. Sebep olanların çok dua aldığı mutlak!

Türk Eğitim Sen, çakılı sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliğine, yayımından 1 gün sonra dava açmıştır. Dava halen devam etmektedir.

Umutluyuz. TES dava açarken, dava açmayan, adına da sendika diyen, olayı seyreden sendikaların varlığı da bir gerçektir. Ucube sistem iptal edilmelidir.

Gerek işe girişteki mülakat gerekse çalışma şartları bakımından aynı öğretmenler odasında farklı hukuki hakları olan öğretmenlerin varlığı ibretliktir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.