Sözlüye karşı çıkan her aday geleceğine sahip çıksın

Sözlüye karşı çıkan her aday geleceğine sahip çıksın

Sözlü sınavla alıma karşı çıkan her adayı, BİMER'den başvuru yapmaya çağırıyoruz.

 Sözlü sınavla alıma karşı çıkan her adayı, BİMER'den başvuru yapmaya çağırıyoruz.

Sözlü sınav bir çok kamu kurumundan sonra, öğretmenlik alımlarına girdi.

Memurlar.net olarak ne kadar karşı çıksak da, süreci fırsat bilen MEB, düzenlemeyi OHAL kararnamesinin içine koydu.

Memurlar.net olarak mühendis olsun, zabıt katibi alımı olsun, öğretmenlik olsun, süreçten mağdur olacak her adayı kendi adı ve soyadıyla BİMER'e ve Cumhurbaşkanlığına başvuru yapmaya davet ediyoruz. Hiçbir aday üşenmeden elektronik yolla başvuru yapmalı ve üşenmeden hem Başbakanlığa hem de Cumhurbaşkanlığına mektup göndermelidir. Unutulmamalıdır ki, bu son şanstır. Lütfen herkes kendi geleceğine sahip çıksın.

Başvurularda aşağıdaki hususlara dikkat edilerek her aday kendi cümlelerini kurmalıdır. Lütfen herkes birebir aynı olan metinler göndermesin.

- Sözlü sınavla memur alımında kimsenin liyakatine bakılmıyor. Kimin akraba, hemşehri, bürokrat, siyasi ilişkileri güçlüyse o alınıyor.

- Sözlü sınavla FETÖ mensuplarının kamuya girmesine engel olunamaz. MİT veya Emniyet'in bilmediğini 3 kişilik bir komisyon nereden bilebilir ki...

- Yeni mezun olmuş kişileri, sözlü sınavı geçmek için milletvekillerinin, bürokratların, siyasilerin kapılarında referans peşinde koşturmanın, kul köle etmenin dinde de yeri yoktur.
- Biz sadece hakkımızla girmek istiyoruz. Atanan tüm adaylara, göreve başlamadan önce güvenlik soruşturması yapılabilir, eğer güvenlik soruşturması olumsuz ise ataması yapılmayabilir.

Sözlü sınavlar; haksızlığa, kayırmacılığa yol açtığı gibi kamu çalışanının da itibarını zedelemektedir. Örneğin öğretmenlerin sözlü sınav ile alınmaya başlanmasından sonra öğretmenler arasında konuşulacak olan senin torpilin kim idi olacaktır? Bu da kişi hakkıyla atansa bile hem kişinin onuruna hem de mesleki onura zarar verecektir.

Devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünen ve dillendiren sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakanın bu sözlerinin ortada kalmaması için liyakat esaslı objektif atamayı herkes talep etmelidir.

Taleplerinizi Sayın Cumhurbaşkanına hitaben; 
https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx 
linkini kullanarak yapabilirsiniz.

Ayrıca BİMER'den yapılacak başvurularda başvurunun Sayın Başbakana hitaben yapılması ve sayın Başbakana iletilmesinin talep edilmesi yerinde olacaktır.
BİMER için: http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx linkini kullanabilirsiniz.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.