Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu

Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu

Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu

Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına Suriyeli öğrenciler için uyum eğitimi kapsamında öğretmen alımı yapılacağına ilişkin duyuru yapıldı. Açıklama yok denmesine rağmen öğretmen alımı başvuru duyuruları devam ediyor. MebPersonel.com olarak ilçe milli eğitim müdürlüğü binasına başvuru için asılan duyuruyu siz ziyaretçilerimiz için paylaşıyoruz. Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paylaştığı duyuruda Suriyeli Öğrenciler için öğretmen alımı başvurusu için tarihler belirlenmiş gibi gözüküyor. 


Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu

Suriyeli Öğrenciler İçin Öğretmen Alımı Duyurusu
Daha evvelki haberimize bu konuya değinmiş, İl Mem lerin bu tarz öğretmen alımı yapmaması gerektiğini açıklamıştık. İşte o haber metnimiz:

 Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İl Milli Eğitim Müdürlükleri geçtiğimiz hafta Suriyeli öğrencilerin eğitimi için Sınıf öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği branşlarından kimilerine göre 45, kimilerine göre 60 gün, bazılarına göre ise 1/5 yıllık sözleşmeli öğretmen istihdam etmek için ilana çıkmıştı. İlan detaylarında ne hikmetse hiç bir bilgi verilmemişti.

 Suriyeli öğrenciler için öğretmen istihdamı nasıl olacak? İl MEM'ler neye göre öğretmen alacak? Bu işin finansal kaynağı nedir? Öğretmenlerin statüsü ne olacak? Maaş durumu nasıl yapılacak? gibi sorular merak ediliyordu hatta binlerce ataması yapılmayan öğretmen il MEM'lerin ilanları dolayısıyla başvurularını gerçekleştirdi.

 Bu süreçte yine geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli öğrencilere yönelik resmi olarak öğretmen alımının olmadığını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri bilindiği üzere bakanlığın en küçük birimleri arasında yer alıyor. Özellikle Şanlıurfa, Mardin, Kayseri, Adıyaman gibi MEM'ler hangi hakla hangi yetki ile resmi bir çalışma olmamasına karşın öğretmen alım ilanına çıkmıştır? İl MEM'ler kendilerini bakanlık olarak mı zannetmektedir?

 Bu süreçte Suriyelilere ilişkin hiç bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlığın da resmi açıklaması varken alım gerçekleştiremez, öğretmen çalıştıramaz. Atama bekleyen öğretmenlerin bu tip illegal ilanlara başvurmaması ve ilana çıkan il MEM'leri Alo 147'den ihbar etmesi eğitim camiası açısından elzemdir.

MEBPERSONEL/ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.