banner374
26 Ağustos 2016 Cuma 11:03
2016 Öğretmen Atamaları ile İlgili Soru-Cevap
 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği gibi Eylül-Ekim döneminde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirecek. Bu atamalar 10 Ekim'de yapılacak. KPSS P121 puanı ile ataması yapılacak öğretmenler için ise mülakat süreci yaklaşık 3 hafta sonra başlayacak. Bütün bu gelişmelerin dışında öğretmenlerin merak ettiklerini soru cevap şeklinde derleyerek siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik.

SORU 1: Resmi olarak kesinleşen atama sayısı nedir?
CEVAP 1: Resmi olarak kesinleşen atama sayısı 15000'dir. 8 Ağustos-10 Ekim sürecini kapsamaktadır. Detaylı bilgi meb.gov.tr adresinde mevcuttur.

SORU 2: Kasım-Aralık dönemi ve 2017 yılında öğretmen ataması olacak mı?
CEVAP 2: Kasım-Aralık döneminde 15 bin ve 2017 yılı Şubat ayında 30 bin olmak üzere toplamda 45 bin daha öğretmen ataması olacağı iddia ediliyor. Bir çok haber kaynağında yer alan bu haberleri Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet yalanlamadı.

SORU 3: Bundan sonraki atamaların tamamı sözleşmeli mi olacak, kadrolu öğretmen atanmayacak mı?
CEVAP 3: Bundan sonra yapılan tüm atamalar Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklaması ile sözleşmeli olacağı duyuruldu. Bu karardan önümüzdeki haftalar veya aylarda dönülür mü, şimdilik bilinmiyor.

SORU 4: İddia edilen Kasım-Aralık ve Şubat atamaları doğru ise toplamda 60 bin atama olacak? Peki hangi branşlarda ne kadar atama olacak?
CEVAP 4: Eylül-Ekim döneminde yapılan 15 bin atama kontenjan dağılımından MEB'in çok uzaklaşmayacağı düşünülüyor. Bu sebepler Sınıf Öğretmenliği 15 bin, İngilizce ve Din Kültürü öğretmenliği 6-7'şer bin kontenjan alacak. Diğer branşlara da Eylül kontenjanlarına paralel dağıtım yapılması bekleniyor.

SORU5: Öğretmenler arasında 'Kayma' olarak nitelendirilen, tercih etmeyen sayısı ile ilgili bu yıl farklı bir sonuç ortaya çıkacak mı?
CEVAP 5: Elbette. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması 4+2 yılı kapsadığı için, özellikle eşine bağlı, çocuğu olan öğretmenler yüksek puan alsa dahi büyük olasılıkla tercih yapamayacak. Bu da 'Kayma' olarak nitelendirilen tercih edilmeme durumunu branşa ve kontenjana bağlı olarak geçtiğimiz senelere nazaran 2-5 kat arası artıracak.

SORU 6: Eğer 3 atama dönemi olursa her dönemde ayrı ayrı mülakat mı yapılacak?
CEVAP 6: Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eylül ayının ikinci haftasına kadar bir kılavuz yayınlaması bekleniyor.

SORU 7: Sözleşmeli öğretmen olduktan sonra istifa edene ne gibi bir yaptırım var?
CEVAP 7: Sözleşme imzalayıp öğretmenliğe başlayan ve ardından sözleşmeyi fesheden öğretmen 1 yıl öğretmen olamıyor. Bu durum 2 defa tekrarlandığında ömür boyu öğretmen olunamıyor.

SORU 8: Eşi özel sektörde çalışan öğretmenler yer değişikliği yapamıyor mu?
CEVAP 8: Öğretmenin her ne özür durumu olursa olsun(sağlık, güvenlik, eş dahil) 6 yıl boyunca hiç bir surette yer değiştiremiyor.

Sözleşmeli öğretmenlik, mülkakat, öğretmen atamaları, yer değişikliği vb. konularda merak edilen soruları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. Ayrıca görüş, şikayet, istek vb. durumları da yine yorum kısmından paylaşabilirsiniz. Konu ile ilgili süreci yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

www.mebpersonel.com

banner182
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
asım 4 ay önce

eşlerin ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak atanırsa aynı yere mi verecekler yoksa 6 sene ayrı mı kalacaklar

Avatar
sevgi gül 4 ay önce

Sözleşmeliyken kadro için başvuru yapılabilecek mi?

Misafir Avatar
.. 4 ay önce @sevgi gül

kadrolu atama yok ki artık

Beğenmedim! (0)
Avatar
kerim 4 ay önce

merhaba diyelim ki,ekim atamasında mülakat notum 75 ama atanamadım ,bu notum ileriki atamalarda da geçerli midir?

Avatar
memuröğretmen 4 ay önce

Memur olanlar nasıl başvuracak hizmet yılları sayılacak mi

Avatar
Kral 4 ay önce

eşlerin ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak atandi fakat farkli yerlere aynı yere verecekler mi yoksa 6 sene ayrı mı kalacaklar.birde ne zaman ayni ile verecekler

Avatar
kubra 4 ay önce

bu sozlu mulakatta 60in altinda aldik diyelim bu yilin ve 2017 subatin atamalarina basvuraniycak miyiz aldigimiz kpss puani yanicak mi

Avatar
Ferit 4 ay önce

Atamalarda istifa dönüşü yeniden atama kontenjanı verilmesi mecburidir. Yeni atamalarda mutlaka yer verilmelidir.

Avatar
Eren 4 ay önce

Devlet üniversitelerinde çalışan öğretim görevlileri kurumlar arasi atama ile meb e gecebiliyordu. Eğer bütün alımlar sözleşmeli olacaksa kurumlar arasi atama nasıl olacak?

Misafir Avatar
akade 4 ay önce @Eren

nasıl bir yol izleneçek 9 yıl öğretmenlik sonrası yök e geçtim ama öğretmenliğe dönmek istiyorum her yıl alıırdı bu yıl hiç bir ses yok

Beğenmedim! (1)