2017 İl Dışı İlişik Kesme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2017 İl Dışı İlişik Kesme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2017 İl Dışı Yer Değiştirme Sonuçlarının 23 Haziran 2017 tarihinde açıklanmasının ardından ilişik kesme işlemleri için bir süreç başlayacak.

İlişik kesme işlemleri 25-26-27 Haziran 2017 tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacak. İlişik kesme sürecine ilişkin MEB'den şuan için bir açıklama olmamakla birlikte geçtiğimiz yıllarda ilişik kesme işlemlerinin nasıl yapıldığına bir bakalım...

İl Dışı Sonuçlarını öğrenen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri için yapacağı ilk iş kararnameler okula geldikten sonra okula gidip ilişik kesilir. Okul personeli tarafından düzenlenen 4 adet nakil bildirimini imzalatıldıktan sonra içinden ayırdığınız 1 tanesini okula bırakmanız gerekmektedir. SGK ve Hitap Bilgileri için Form doldurttuktan sonra bu formu SGK çıkışı için Milli Eğitim Müdürlüğü SGK/Hitap bölümüne vermek gerekmekte. Orası da SGK işden ayrılış bildirgesi düzenle. Ayrıldığınız okul yolluğu yapar. Yolluk yapmayı bilmeyen okul müdürlerinin ise kişiyi milli eğitim müdürlüklerine yönlendirdiği takdirde yolluğunuzu hesaplatıp malmüdürlüğüne teslim etmeniz gerekmekte.

İlişik kestikten sonra 15 gün içerisinde yeni görev yerinizde başlamanız gerekir yoksa istifa etmiş sayılırsınız. Tüm bu ilişik kesme işlemleri bir gün içerisinde bitirilebilir. Personel Nakil Bildirimiyle birlikte tayininizin çıktığı okula giderseniz görevinize başlayabilirsiniz. Hangi bankadan maaş alıyorlarsa o bankadan hesap açtırmayı istediklerinde bu hesabı okula vermeniz istenir ve evrakları ilçeye götürmeniz gerekir. Özlük dosyanızın yeni okulunuza posta ile gönderilmesi gerekiyor. Ama genelde okullar özlük dosyalarını öğretmenlerin  kendilerinin götürmelerini istemektedir. (imza karşılığı öğretmene teslim ederler) Okulunuzdan/Kurumunuzdan Görevden Ayrılan Personel için; Personel Nakil Bildirimi 4 adet Düzenlenecek; Görevden Ayrılma Yazısı 1 adet(Üst yazıda personelin T.C. Kimlik Numarasının yazılması) Görevden ayrılma Yazısı 1 adet SGK ve Hitap  için; SGK -Hitap Bilgileri için form doldurturlup eklenir ve tayin kararnamesi  eklenir. Sürekli Görev Yolluğu İçin İstenen Belgeler;
1- Atama Kararnamesi 1 Adet
2- Personel Nakil Bildirimi 1 Adet
3- Görevden Ayrılma Yazısı 1 Adet
4- Yolluk Bildirimi 1 Adet
5- Dilekçe 1 Adet
6- Rayiç Bedeli 1 Adet (Not : Belgeler Asıl veya Aslı Gibidir Onaylı Kaşe, İmza ve Mühür olacak)

www.kamuhabermerkezi.com  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.