25 Ağustos 2016 gündeminden önemli başlıkları

25 Ağustos 2016 gündeminden önemli başlıkları

25 Ağustos 2016 gündeminden önemli başlıkları

 1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Slovakya Dışi.şleri. Bakanı Mi.roslav Lajcak'ı kabul edecek.

(TBMM/16.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'in Şavşat ilçesine gidecek, Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapacak, Yeşil Artvin Derneğini ziyaret edecek ve Artvin'de açık hava toplantısına katılacak.

(Artvin/12.45/14.30/16.45/17.15)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

4- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. 
EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vestelcity, OSB ve Valiliği ziyaret edecek, iş adamlarıyla toplantıda buluşacak.

(Manisa/10.15-18.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ'da Valiliği ve Malatya'da Emniyet Müdürlüğünü ve Valiliğini ziyaret edecek, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışına katılacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları ile toplantı yapacak.

(Elazığ/09.30/10.15/Malatya/14.30/15.00/16.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Söke'de Balık Yemi Fabrikası açılış törenine katılacak.

(Aydın/12.00)

4- TÜİK, ağustos ayı sektörel güven endeksleri ile ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok'u kabul edecek, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile görüşecek.

- Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nda yer alacak, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/10.30/22.15/11.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ve AB Dönem Başkanı Slovakya'nın Dışişleri ve Avrupa Bakanı Miroslav Lajcak ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/13.00/19.00)

3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande; İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avusturya Şansölyesi Christian Kern ve AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin katılacağı Avrupalı Sosyal Demokrat liderlerin toplantısına ev sahipliği yapacak.

4- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.