3 Eylül 2016'dan önemli gündem başlıkları

3 Eylül 2016'dan önemli gündem başlıkları

3 Eylül 2016'dan önemli gündem başlıkları

 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüşecek. Hangzhou'daki Xi-hu Devlet Konukevi'nde gerçekleşecek görüşmenin ardından iki cumhurbaşkanı Türkiye ve Çin arasında yapılacak anlaşmaların imza törenine katılacak.

(Çin/Hangzhou)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İdil'de kaymakamlık ve esnaf ziyareti yapacak, DSİ Dicle nehir ıslah çalışmasını inceleyecek, Grand Silopi Hotel'de düzenlenecek toplantıya katılacak, Silopi'de esnaf ziyareti gerçekleştirecek.


(Şırnak/11.00-16.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Sakarya'nın kardeş ili Siirt'te Valilik ziyaretinde bulunacak, AK Parti İl Başkanlığını, Organize Sanayi Bölgesini, Tillo ilçesini ziyaret edecek.


(Siirt /10.00-14.45)


2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'da VIII. Uluslararası Kervansaray Buluşmasına katılacak, Batman esnafını ziyaret edecek, istişare toplantısı yapacak.

(Malatya-Batman/09.00-18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Chicago kentinde Türk toplumu ve Amerikalı Müslümanların temsilcileriyle bir araya gelecek.


(ABD/Chicago)

2- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da AB dışişleri bakanları gayrıresmi toplantısına (Gymnich) katılacak.

(Slovakya/Bratislava)


3- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Ahmet Nejat Birdevrim'in "Toprağa Yansıyan Yaşanmışlık" sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sergileniyor.


(İstanbul/10.30)

2- Bağımsız Sanat Vakfınca "Yurtsuzlaşma" temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Trienali açılışı Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/18.30)

3- Sanatçı Tarkan, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçının hazırlıklarını Zagreb'deki SRC Zapresic Stadı'nda basına kapalı antrenmanla sürdürecek.


(Zagreb/20.00)

2- 20 Yaş Altı Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. Grup'taki ikinci maçında Belarus ile karşılaşacak.

(Varna/15.00)

3- Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Erkek Hentbol Takımı, EHF Kupası 1. tur ilk maçında, THF Spor Salonu'nda, Hırvatistan temsilcisi GRK Varazdin 1930 ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00)

4- Atletizmde Turkcell Süper Lig final yarışmaları Naili Moran Pisti'nde başlayacak.

(Ankara/16.00)

5- Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de 2016-2017 sezonu, ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

6- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 1. turunda gruplarda ikinci maçlar yapılacak.

7- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreni yapılacak.

(Çolpon-Ata/17.30)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.