Aday Öğretmenler Özür Grubu Tayinlerinde Mağdur Edilmesin

Aday Öğretmenler Özür Grubu Tayinlerinde Mağdur Edilmesin

TÜRK EĞİTİM-SEN: ''ADAY ÖĞRETMENLERİN YARIYIL ÖZÜR TAYİNLERİNDE MAĞDUR EDİLMEMESİNİ İSTEDİK''

Milli Eğitim Bakanlığınca 2016 Yılı Şubat Dönemi Öğretmen Atamaları şubat ayı içerisinde yapılmış ve sonuçları ise 10.02.2016 tarihinde Bakanlığınızın internet adresinden duyurulmuştur. Ancak, atanan öğretmenlerin atama kararnamelerinin geç gönderilmesi nedeniyle göreve başlama tarihleri Mart-2016 ayı içinde gerçekleşmiştir. . Yönetmelik hükmü uyarınca, öğretmenliğe atananlardan atandığı yerde en az bir yıl çalışmayanlar, aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır. Bu nedenle aday öğretmenler  2017 yılı Şubat ayında yapılacak olan Özür Grubu atamalarında, aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği işlemlerinde adaylıkları henüz kaldırılmadığı için başvuruda bulunamadıklarından mağduriyet yaşayacaklardır.
Türk Eğitim-Sen olarak kendilerine ait olmayan sebeplerden, atama kararnamelerinin geç gönderilmesi nedeniyle aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayan  öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamalarının önlenebilmesi için, 2017 yarıyıl döneminde yapılacak özür grubu atamalarında adaylık sürecine ilişkin takvim belirlenirken, bir yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Mart 2017 tarihinin esas alınması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk. 

İlgili yazımız için tıklayınız  


TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.