Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Daha Fazla!

Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Daha Fazla!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı atama bekleyen öğretmen sayısı, gerçekten atama bekleyen öğretmenlerden çok daha az.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz gün bir dizi açıklamalarda bulundu. İstatistiki veri de paylaşan bakan atama bekleyen öğretmen sayısının 349 bin 277 olduğunu açıkladı. Bakan Yılmaz'ın açıkladığı bu sayı Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi ilk atama sitesi ilkatama.meb.gov.tr adresindeki sayılarla çelişmektedir.

2016 yılı Şubat ayında yapılan öğretmen atamalarında MEB'in resmi verilerinde atama bekleyen öğretmen sayısı 389 bin olarak görülmekteydi. Bunun üzerine yapılan atamalar ile 359 bine düşen atama bekleyen öğretmen sayısı 2016 yılı eğitim fakültesi mezunları ve formasyon belgeleri ile 414 bine çıktı. Bakan Yılmaz'ın açıkladığı 349 bin 277 sayısı ile atama bekleyen güncel öğretmen sayısı arasında ne yazık ki 65 bin kadar bir fark var.

Bakanlık, güncel verileri hesaplamamış olsa bile 349 bin öğretmenin atama bekleme durumu mümkün değil. 2016 mezunları sayılmasa bile atama bekleyen öğretmen sayısı 359 bin. 2016 verileri de dahil edildiğinde 414 bin atama bekleyen öğretmen oluyur. Öte yandan sınava yıllardır girip ataması yapılmayan ve başka iş kollarına yönelen öğretmenler de var. Bu durumda gayrıresmi verilere göre Türkiye'de en az 500 bin işsiz öğretmen var. 

Atama bekleyen öğretmenler bakanlığın gerçek sayıdan daha az bekleyen varmış gibi lanse etmesine tepkili. Bakanlığın hem atama bekleyen öğretmen sayısını hem de gerçek öğretmen sayısını açıklamasını bekleyen öğretmenler ve eğitim camiası sözleşmeli öğretmenliğin hiç getirilmeden raftan kaldırılması ve Ağustosta 50 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep ediyor. Süreci takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.