Bakan Yılmaz 414 bin öğretmene bayramı zehir etti

Bakan Yılmaz 414 bin öğretmene bayramı zehir etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 414 bin atama bekleyen öğretmene Ramazan Bayramı'nı zehir etti.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bilindiği gibi göreve geldiği günden bu yana eğitim adına olumlu haberler vermedi. Öğretmene performans, atama olmaması, TEOG başarısızlığı, sözleşmeli kölelik gibi 21. yüzyıl ile en ufak ilintisi olmayan konular Türkiye'nin eğitim konuları içerisinde yer aldı. Tabi İsmet Yılmaz'ın eğitimle en ufak bir ilgisi olmadığı tahsilinden belli oluyor. 

Bakan Yılmaz bakan olduğu günden bu  yana neredeyse enerjisinin büyük kısmını Ağustos'ta atama yapılmaması ve atama bekleyen öğretmenleri perişan etme yolunda harcadı. Keza yarım milyona yakın öğretmen Ağustos müjdesini alamadan buruk bayram yaşadı. Eğitimle bu kadar oynamanın eğitimsizlik ve art niyet gibi iki nedeni olabilir. Bunlardan birincisinin olduğunu düşünmek isteyen atama bekleyen öğretmenler bakanın görevini yapamadığını hiç değilse bu işi halledecek bürokratları devreye sokması gerektiğini düşünüyorlar.

Öğretmen atamaları için İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile MEB müsteşarı Yusuf Tekin'den de ümit kesildi. Bakanlığın kendi iç dinamizminden ön plana çıkacak bürokratlar ile Ak Parti'li milletvekillerinin desteği ile Ağustos ayında yüklü miktarda kadrolu öğretmen alınmasını bekleyen öğretmenler artık bu işe el atılmasını bekliyor.

Şunu da belirtmekte fayda var, bundan sonra yapılacak öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın en ufak katkısı bulunmadığı ve bulunmayacağı da kesinleşti. Yani atamaları bürokratlar ve hükümet yaptıracak. Çünkü bakan ve bakanlık bu görevini ifa etmekten feragat etti. Resmen atamaları MEB yapsa da fiilen etkisi yeni bakan ile sıfıra düşmüş oldu. Gelişmeleri takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.