Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 İşte o konuşmadan satır başları

5 Temmuz'un tahribatını onarmak için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Daha ilk saatten itibaren yurdun her köşesinde savcılarımız harekete geçmiş hukuk işlemeye başlamıştır. Polisimiz mücadele verirken yurdun dört bir yanında asayişin teminini gerçekleştirmiştir. Ekonomi yönetiminde asla bir sorun olmamıştır. kahraman Türk millet ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmıştır. 

YENİKAPI DAVETİ

Dün muhalefet liderlerini makamlarında ziyaret ettim ve süreçle ilgili bilgileri aktardım. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Pazar Günü İstanbul'da demokrasi mitingi gerçekleştirecektir. Bu mitinge AK Parti olarak tüm teşkilatlarımızla katılacağız, Yenikapı'da hazır olacağız. Tarihin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı yineliyorum. Gün birlik günüdür. CHP ve MHP'yi bu büyük buluşmaya davet ediyorum. 

15 TEMMUZ'DA MASKELERİ DÜŞTÜ

En büyük tahribat ordumuz içinde ve TSK içinde yaptı. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin anlamlı dizelerini aktarmak isterim "Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler" Kuranı Kerim'de de denildiği gibi sizin şer gibi gördüklerinizde hayır vardır. Sizin hayır gibi gördüklerinizde şer vardır. 15 Temmuz akşamı şer güçler  Türkiye'nin üzerine bir karanlık gibi çökmek istedi ama Allah 15 Temmuz şer girişimİni bizim için hayır etti. Bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden, medyadan beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz'da bu örgütün maskesi öyle bir düştü ki bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. 

MİLLET SERBEST! ONLAR YAPMASI GEREKENİ YAPTI

Darbe başarılı olsaydı bugün ne anaysa olacaktı ne de hukuk işleyecekti. Gazi Meclis kapatılacak ve siyasi irade yok edilecekti. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı bugün özgür basından, ifade özgürlüğünden hiç. bir eser kalmayacaktı. Devletimiz de milletimizde uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan da Başkomutanımızın dik duruşu ve milletimizin göğsünü kurşunlara siper etmesidir.Devleti, milleti, demokrasi ve özgürlüğü korumak için Meclis'imiz 3 aylık OHAL kararı almıştır. OHAL millete değil, hükümete ilan edilmiştir. Bu darbe girişimini yapanların tamamen ortaya çıkarılması ve hesapların sorulması için biz kendimize OHAL ilan ettik. Millet serbest. Onlar yapması gerekeni 15 Temmuz gecesi yaptı.

AJAN YUVALARINI KAPATTIK

Çıkardığımız KHK ile bu virüs temizliğini başlattık. En küçük bir hak ihlaline müsamaha göstermeyeceğiz. Kararlı bir şekilde devlet içine nüfuz etmiş mikropları tek tek temizliyoruz. KHK ile bu virus temizliğini başlattık. Bu bağlamda FETÖ ile irtibatı bulunan 35 sağlık kuruluşu, 1045 eğitim kuruluşunu, 15 üniversiteyi, 29 sendikayı diğer bir deyişle ajan yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık. Yargıda yine bu haşhaşileri tek tek tespit ettik. Ayrıca darbe girişiminin soruşturulması içinde yargının ve kolluğun çalışmalarını kolaylaştıracak düzenlemeleri gerçekleştirdik. TSK içinde de kapsamlı bir temizlik başlattık. Terör örgütünün yayın faaliyetlerine son verdik.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN DÜZENLEME

Bu KHK ile şehit ve gazilerimize haklar getirdik.Vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmesi üzerine şehitlerimizin ailesi ve gazilerimiz için bir yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu hassasiyetten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.Emeklilik ikramiyesini hak kazananlara bu ikramiyelerin artırarak ödenmesine karar verdik. Yakınlarının devlette işe alınmasını kararlaştırdık. En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık. Bu düzenlemeler TSK'yı zayıflatmayacak tam aksine daha güçlü her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir

BU ORDU MİLLETİN ORDUSUDUR

TSK insanlık tarihinin en köklü ordularından biridir. TSK'nın mazisi zaferlerle dolu bir ordudur. 1071'de destan yazan ordu TSK'dır. Haçlıları Anadolu'da durduran ordu da bu ordudur. İstanbul'u fetheden ordu da tam bu ordudur. Mohaç'ı, Kosava'yı, Çanakkale'yi, Kutül Amare'yi destan gibi yazan ordu bu ordudur. Kurtuluş Savaşı'nı yapan bağrından Mustafa Kemal'i çıkaran bu ordudur. Bu ordu milletin ordusudur, milletin bağrından çıkmıştır.

HİÇ BİR DARBECİ BU VATANIN EVLADI DEĞİLDİR

Bu Meclis 1920'den beri bir çok darbe gördü ama hiç bir darbede bomba görmedi. Bu hainler Gazi Meclis'i bombalarla yok etmeye çalıştılar ama şimdi Meclis'imiz dimdik ayakta. Onlar yok olup gittiler. Meclis'i kapatan hiç bir asker bu ordunun askeri olamaz. Her darbe girişimi öncelikle Mustafa Kemal'in açtığı Gazi meclis'i yaralamıştır. Hiç bir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir hatta bu vatanın evladı da değildir.

HARP OKULLARI KAPATILMADI

Çıkardığımız KHK'larla, TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Her darbe sonrasında orduyu vatan savunması noktasında zayıf düşürdüler. Jandarma ve Sahil Güvenliği yeniden yapılandırdık. Bundan böyle İçişleri Bakanlığı'na bağlanmıştır. Yüksek Askeri Şura'nın toplanma usulünü ve yapısını değiştirdik. 80 sonrasında bünyeye giren Haşhaşilerle zehirlenen askeri okulları yeniden ele aldık. Harp Okullarının kapatıldığı doğru değildir, aynen devam edecek. Askeri liseleri kapattık, harp okullarına herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan her vatan evladı bu kurumda şerefli görevini alacak. Okullara girişte kısıtlamaları kaldırdık. Askerin elinde Genelkurmay'a bağlı fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, bütün bunları Genelkurmay'dan aldık MSB'ye verdik. 

KIŞLALAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Askeri yargıda düzenlemeler yaptık. Askeri yargı artık Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olacak. Burada bir değişiklik ihtiyacı daha var. Yüksek askeri mahkeme ve Askeri yargıyatı da kaldıracağız ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma bakanlığına bağlandı. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs artık Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca o  gece tankların çıktığı kışlaları da şehit dışına taşıyoruz. Ankara'da Mamak tarafındaki kışlalar Polatlı'ya taşınacak. Hasdal ve Maltepe'deki kışlalar Çorlu'ya taşınacak. Böylece şehir merkezinde tank olmayacak. Güvercinliği de kapatıyoruz. O helikopterlerin hepsi Isparta'ya gidecek.Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız. 

PKK'YA DA AYNISINI YAPACAĞIZ

Siyaseti zehirlemek istediler. Ekonomiyi felç etmek istediler. Değerli milletvekili arkadaşlarım dün akşam saatlerinde bir başka hain terör örgütünün saldırısında maalesef 7 polisimizi şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ediliyorum. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. 15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadı ama onun kardeş örgütü PKK, FETÖ gibi alçak saldırılar yapıyor. Onun boşluğunu doldurmaya çalışıyorlar. FETÖ'ye nasıl gereğini yaptıysak PKK terör örgütünü de bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız. Buna kararlıyız. Şimdi artık kırsalda daha fazla operasyonlara ağırlık vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.