İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor

İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor

Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor.

MEBPERSONEL - Öğretmenlerin 2017 İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı il içi atama takvimine göre başvurular 22 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

İl milli eğitim müdürlükleri il içi öğretmen ihtiyaç listelerini açıklayacaklar. Öğretmenler de boş kadro bulunan okullara tercih yapacaklar.  Başvurular MEBBİS üzerinden yapılacak.

İL İÇİ ÖĞRETMEN İHTİYAÇ LİSTESİNİ AÇIKLAYAN İLLER İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan duyuruya göre, başvurularda ‘Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre işlem yapılacak. Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, bu yükümlülüğü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenler, 30 Eylül itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları 26 Mayıs tarihi dikkate alınarak belirlenecek. Öğretmenler başvurularında en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek.

İl içi yer değiştirme başvuruları 22-26 Mayıs arasında alınacak. Atamalar valilikler tarafından 6 Haziran’a kadar sonuçlandırılacak ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 12 Haziran’dan itibaren başlatılacak.

MEB Öğretmen Facebook Grubumuza Katılmak İçin TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.