MEB 2018 İl İçi Nakil Ve Yer Değiştirme

MEB 2018 İl İçi Nakil Ve Yer Değiştirme

Öğretmen - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri yakın zamanda başlayacak. 2018 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri takvimi belli oldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri için başvurular bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde MEB, internet sitesi üzerinden il içi değiştirme başvurusuna ilişkin bir duyuru yayınlamış ve öğretmenler İl İçi Nakil ve Yer Değiştirme İşlemleri Süreci beklemeye başladı.

2018 yılı öğretmen yer değiştirme ve atama hareketliliğinin ilk adımlarından olan "öğretmenlerin il içi yer değiştirme ve atama" işlemleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir duyuru yapılmadı. Yapılacak okul / kurum nakil tercihlerinde öğretmenlerin hizmet puanı esasına göre atamalar gerçekleştirilecektir. Bu yer değiştirmelerden okul idarecileri de görevlerinden feragat etmeleri halinde faydalanabilmektedirler.

Öğretmenlerin her yıl tekrarlanan yer değiştirme işlemlerinden birisi olan MEB Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme işlemleri ile ilgili takvim Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından yayınlanacaktır. İl içi atama yapmak için aynı okulda üç yıl çalışma şartı vardır. Öğretmenler, yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebilecektir. Zorunlu hizmet sayılmayan okullarda çalışan öğretmenler eğer adaylıkları kalkmışsa 3 yıl şartı aranmaz.

2018 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Atama Duyurusu ve Kılavuzu henüz yayınlanmamış olsa da öğretmenler şimdiden yayınlanacak duyuru ve kılavuzu merak ediyorlar. Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

Genel olarak İl İçi Atama yer değiştirme konusuyla ilgili resmi yazı Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından kurumlara gönderilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2018 yılı İl İçi Atama Sonuçları Haziran 2018 tarihinde açıklanacak. İl içi atama sonuçları sonrasında ataması çıkan öğretmenler 1 hafta sonra ilişik kesebilirler.  

İl içi yer değiştirme işlemlerinde hizmet puanı ve hizmet süresi hesaplanmaktadır. 2018 yılı il içi atamada hizmet süresi Eylül 2018 tarihine kadar hesaplanacak olup Eylül 2018 tarihi itibarıyla 3 yıllık görev süresini dolduran öğretmenler il içi atama başvuru yapabilirler. 

1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında yer alan okullarda çalışan öğretmenlerden zorunlu hizmetini tamamlayan ve erteleten/muaf olan öğretmen için il içi atama başvuru süre şartı 3 yıldır. 

Kısa dönem askerlikte geçen süre il içi yer değiştirme süresinden sayılmaz. Asker öğretmenlik süresi il içi atama süresinden sayılmaktadır. Askerde olan öğretmen aylıksız izinde olduğu için başvuru süresine kadar tercih olacaksa görevine başlayacaksa il içi atama isteyebilir. 

Doğum öncesi yasal 8 haftalık doğum izni ve doğum sonrası yasal 8 haftalık doğum izin sürelerinde olan öğretmenler şart aranmadan il içi atama başvurusu yapabilirler. 

Doğumdan sonra aylıksız izne ayrılan bayan öğretmenin izni Eylül 2018 tarihine kadar biterse il içi atama başvurusu yapabilir.

Okulunda resmi olarak norm fazlası olan öğretmen 3 yıllık süre aranmadan 2018 il içi atama başvurusu yapabilir. Norm fazlası ve ihtiyaç fazlası olan öğretmenler il içi atama başvurusunda bulunabilirler.

Hala okul müdürü olan, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olan idareciler yöneticilik yapmak istemezlerse il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

Geçici görevlendirme süreleri il içi atama süresi hesabına katılır.

2018 il içi atamaya başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları Mayıs 2018 tarihine göre hesaplanacaktır.


İl içi atama için geçerli olacak hizmet puanı işlemi:

TC numaranız ve kişisel şifreniz ile birlikte MEBBİS öğretmen girişi yapınız. MEBBİS şifrenizi bilmiyorsanız buraya tıklayarak MEBBİS şifrenizi alınız.

MEBBİS’e giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan yukarıdan aşağıya sıralı olan Kişisel Bilgiler Modülü butonuna tıklayınız.

MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülüne tıkladıktan sonra size ait tüm bilgilerinizin yer aldığı bir ekran gelecek MEBBİS girişi yapan öğretmenler bu konulara önceden de aşinâ olabilirler ancak ben tüm detayı en basit düzeyden anlatma ihtiyacı duydum. Bu kısımda ise Hizmet Puanı Hesaplama sekmesine tıklayınız

Hizmet Puanı Hesaplama butonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda sorgulama tarihi seçilecek ve Hesapla butonuna tıklanacak.

Görevi başında olmayan öğretmenler il içi atama başvurularını MEBBİS üzerinden yapacaklar ve başvuru yaptıklarını ilgili idarecilere bildirecekler. Okul müdürleri başvuruları onaylamak zorundadır.

İl içi atama başvurusu yapan ve il içi atama başvurusu çıkan öğretmen aynı yıl il dışı atama başvurusu yapamaz.

2018 yılı il içi atama başvurusu yapan ancak il içi ataması çıkmayan öğretmen 2018 il dışı atama başvuru yapabilir.

2018 il içi atama başvurusu yaptıktan ve ataması çıktıktan sonra 2018 Ağustos eş durumu atamasına başvuru yapılabilir. 2018 il içi atama sonucu yer değiştiren öğreten 2019 il dışı atama başvurusu yapabilir. 

İl içi atama başvuru tarihlerinde başvuru yapan öğretmen bu tarihler içerisinde isterse atama başvurusundan vazgeçebilir.

İl içi atama başvurusu yapan ve ataması gerçekleşen öğretmen atamasını iptal ettiremez ancak atamalardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı atamaların iptal edilmesi yönünde bir duyuru yayınladığı takdirde iptal olabilir. Atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmen ilişik kesmeyerek mazeret dilekçesi yazmalıdır.

İl içi atama başvurularında 40 tercih yapılacak. Tercihte bulunan öğretmenlerin il içi atamaları hizmet puanlarına göre yapılacak. Aynı okulu tercih eden öğretmenlerden hizmet puanı en yüksek olan o okula atanabilecek. İl içi atamalar Valilikler tarafından yapılacak.

 KamuAjans.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.