MEB Müdür Yardımcılığı Atamalarında +4 Puan Verilecek

MEB Müdür Yardımcılığı Atamalarında +4 Puan Verilecek

Yeni Meb yönetici atama yönetmeliği 22 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlandı.

MEBPERSONEL - Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl MEB,Müdür yardımcılığı atamaları için sınav uygulaması getirerek atamaların sınav puana göre yapılmasını olanak sağlamıştı ve bu düzenleme gereğide müdür yardımcılığı sınavı yapılmıştı fakat + 4 yılını dolduran mevcut müdür yardımcıların sınava girmeden görevlerinin müdürün teklifin üzerine 4 yıl daha uzatılabileceğine olanak sağlamıştı bu konuyu mahkemeye taşınmasıyla mahkeme + 4 yılını dolduranların sınavsız olarak atanmasını iptal etmişti.

15 Temmuz ihanet süreci ile birlikte atamalarda  sınavın iptal edilip mülakat sistemi ile atamanın yapılması için yapılan ve 22 Nisan 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetici atama yönetmeliğinde müdür yardımcılığı atamalarında sözlü sınav ve ek 1 formunun aritmetik ortalaması ile yapılacak.

Yönetmelikte ayrıca +4 yılını dolduran ve aynı kurumda görev almak isteyenler için + 4 puan verileceği kararı yer aldı.

İşte o  değişiklik

Müdür yardımcılığında dört yıllık görev süresini tamamlayanlardan halen müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna yeniden müdür yardımcısı olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, bu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen puanlara dört puan daha ilave edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.