Mülakat İçin Ön Başvurular Bugün Başlıyor

Mülakat İçin Ön Başvurular Bugün Başlıyor

MEB'in atamasını yapacağı 15000 sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular bugün başlıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta 15000 öğretmen alımına yönelik atama kılavuzu ve duyuruyu yayınlamıştı. Yayınlanan duyuruya göre öğretmen atamaları için ön başvurular bugün başlayacak. Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS) P10 puan türünden ataması yapılacak öğretmenlik branşlarının ön başvuruları bu süreçte alınacak. KPSS P121 puanı türünde ataması yapılacak öğretmenlerin ise ön başvuruları Eylül ayında alınacak.

Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Adayların başvuruda bulunması için KPSS P10 puan türünden 2016 puanına göre 50 baraj puanını geçmiş olması gerekiyor. 50 barajını aşamayan adaylar ön başvuruda bulunamayacak. Ön başvuruda bulunacak adayların mülakat sürecine kadar güvenlik araştırmasından geçilmesi bekleniyor. 

Bu süreçte Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) başta olmak üzere devlet ve millet için zararlı çeşitli gruplarai örgütlere üye olan, doğrudan veya dolaylı bağlantısı bulunan öğretmen adaylarına asla taviz verilmeyecek ve ataması gerçekleştirilmeyecek.


Başvurular, 8 Ağustos'ta başlayacak 11 Ağustos'ta sona erecek. Başvurular alınmaya başlandığında yukarıdaki bağlantı aktif hale getirilecektir. Sayfayı periyodik olarak yenileyip 15000 öğretmen ataması için ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Süreci takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.