Mülakat, Mahkemeye Toslar mı?

Mülakat, Mahkemeye Toslar mı?

Sözleşmeli öğretmenlikte ortaya çıkan mülakat için yargı atama bekleyen öğretmenlerin lehine karar verir mi?

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili şu sıralar gündemde olan tek ve en çok tartışılan konu mülakat. Mülakatla alımlarda liyakatsız adayların kadroya alınabileceği endişesi ve objektif değerlendirmenin yapılmayacağına inanan atama bekelyen öğretmenler konunun yargıya intikal ettirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Sözleşmeli öğretmenlikte mülakat yapılmaması gerektiğini düşünen atama bekleyen öğretmenler özellikle konunun yargıya taşınması hususunda en çok Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'a güveniyor. Mülakatla alımın hukuka aykırı olduğu dile getirilirken, mahkemenin büyük olasılıkla mülakatla öğretmen alımını iptal edeceği düşünülüyor. Bu durumda da bakanlıkta büyük bir kaos yaşanacak. Öyle ki atamalar yapılmayacak veya yapılan atamalar iptal edilecek.

Bakanlığın, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. İlgili kanunun meclisten geçtiği anda yargıya taşınacağına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor. Öte yandan bu süreç atama bekleyen öğretmenleri ÖABT sınavına az bir zaman kala, şu günlerde ciddi olarak olumsuz bir şekilde etkiliyor. Onlarca defa ve yüzlerce kez atama bekleyen öğretmenlerin hemen her platformda dile getirdikleri istekleri ise şöyle: Mülakat ve sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçilsin, Ağustos'ta 50 bin öğretmen atansın ve bakanlık öğretmen ihtiyacını gerçek verilerle açıklasın.

Konu ile ilgili süreci takip edip siz değerli atama bekleyen öğretmenlerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.