Öğretmenlikte Mülakat ne demek?

Öğretmenlikte Mülakat ne demek?

Öğretmen atamalarında mülakatın anlamı nedir?

 Milli Eğitim Bakanlığı mülakatla öğretmen alımı ve sözleşmeli öğretmenlik için düğmeye basmıştı. İlgili madde geçtiğimiz günlerde kanun taslağına eklendi ve önümüzdeki günlerde kanunlaşması bekleniyor. 

Sözleşmeli öğretmenlikte en çok dikkat çeken husus ise mülakat. Bakanlık yapılacak öğretmen alımlarında KPSS/ÖABT puanlarını pasifize etti ve 3 katı aday kuralını getirdi. Mülakatta 3 katı aday süreci şu şekilde işleyecek:

*Örneğin 2016 yılı Ağustos ayında 20.000 öğretmen atanacak olsun.
*Yİne örneğin İngilizce öğretmenliği branşından 3.000 sözleşmeli öğretmen atanacak olsun.
*Yeni sisteme göre 9.000 ingilizce öğretmeni mülakata çağırılacak.
*Mülakatta verilen puan ile bu 9000 adayın puanı tekrar belirlenecek ve atamalar gerçekleştirilecek.
*Mülakatın ağırlığının ne kadar olacağı bilinmiyor fakat en az %40 olması bekleniyor.

Sonuç olarak yukarıdaki örnekte yer aldığı üzere ilk 3000'deki İngilizce öğretmeninin atanması gerekirken örneğin 7555. sıradaki adayın atanma durumu olabilecek ve yine örneğin 532. sıradaki adayın atanamama durumu da olabilecek. Yani Türkiye 1.sinin bile atamasının yapılmama şansı var.

2016 KPSS/ÖABT puanına göre ne kadar sözleşmeli öğretmen atanacağı bilinmiyor fakat binlerce atama bekleyen öğretmenin kimler tarafından hangi kriterlerle hangi objektiflikle ve nasıl değerlendirileceği de mülakatın en olumsuz tarafları arasında yer alıyor. Kimi çevrelere göre ise mülakat sembolik. Herhangi bir terör örgütü ve çeşitli zararlı cemaatler hariç öğretmenlerin elenmemesi durumu da gündemde.

Neler olacak, neler bitecek; hep birlikte göreceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat ile ilgili süreci takip edip gelişmeleri aktarmaya devam ececeğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.